Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Τι…. Ταβανόπροκα είναι αυτή Μεμέτη μου ;



«Είναι εντελώς παράλογο» να υποστηρίζεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκηνοθέτησε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος για να ενισχύσει την εξουσία του, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του μιλώντας στον Τύπο.
«Εάν αυτό δεν ήταν πραξικόπημα, τότε τι είναι ένα πραξικόπημα;» διερωτήθηκε ο Ιμπραχίμ Καλίν, για τον οποίο ο ισχυρισμός περί σκηνοθετημένου πραξικοπήματος «είναι σαν να λέγεται ότι η 11η Σεπτεμβρίου (2001) ενορχηστρώθηκε από τις ΗΠΑ, ή οι επιθέσεις στο Παρίσι (τον Ιανουάριο και το Νοέμβριο του 2015) και στη Νίκαια (την 14η Ιουλίου) από τη γαλλική κυβέρνηση».

Παραμένει όμως το μεγάλο ερώτημα …πως κινήθηκε τόσο ακαριαία και αποτελεσματικά ο Σουλτάνος Ρ.Τ.Ερντογάν, συλλαμβάνοντας  χιλιάδες συνεργάτες των πραξικοπηματιών σε δημόσιο Τομέα, Σώματα Ασφαλείας, Ένοπλες Δυνάμεις και Δικαστικό Σώμα, προκαλεί ισχυρές απορίες  για το πως γνώριζε τόσο άμεσα το τι ρόλο έπαιξαν τόσες χιλιάδες άτομα. 
Σημειώνεται ότι καθαιρέθηκαν, συνελήφθησαν και θα συλληφθούν, 6.000 στρατιωτικοί, 8.000 αστυνομικοί, 3.000 δικαστικοί, 15.200 υπάλληλοι στο υπουργείο Παιδείας και 1500 υπάλληλοι στο ΥΠΟΙΚ: Σύνολο δηλαδή περίπου 34.000 άτομα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...