Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Πάλι καλά που δεν τους κάνει τας κεμπάπ, για να ταΐσει τους «άπιστους».Δεν θα τελεστούν κηδείες για πραξικοπηματίες σκοτώθηκα κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της περασμένης Παρασκευής, σύμφωνα με την τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, «η προσευχή κατά την κηδεία, είναι προσευχή που κάνουν οι πιστοί για τους νεκρούς αδελφούς τους».
Ωστόσο, όπως λέει, οι επίδοξοι πραξικοπηματίες που έπεσαν νεκροί, «με τις πράξεις τους ποδοπάτησαν το δίκαιο όχι μόνο των ατόμων, αλλά και ενός ολόκληρου έθνους και έτσι δεν δικαιούνται την προσευχή των πιστών αδελφών τους».
Εκκαθαρίσεις έγιναν και στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, από την οποία απομακρύνθηκαν συνολικά 492 στελέχη, μεταξύ των οποίων ιμάμηδες, μουφτήδες και διοικητικοί.
Επίσης, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, 15.200 εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας τίθενται σε διαθεσιμότητα με την υπόνοια ότι συνδέονται με το δίκτυο Γκιουλέν.

Τίποτα δεν ξεφεύγει από τους Ρώσους που δηλώνουν ότι έχουν εντοπίσει τουρκικά πλοία, την ώρα που η κυβέρνηση της Τουρκίας διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που θέλουν πολεμικά πλοία να αγνοούνται μετά το πραξικόπημα.
 
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πλοία του Πολεμικού Ναυτικού αγνοούνται μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Νωρίτερα αξιωματούχος του ΝΑΤΟ είχε δηλώσει στο πρακτορείο RIA Novosti πως η ναυτική διοίκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν είχε λάβει αίτημα για συνδρομή στον εντοπισμό τουρκικών πολεμικών πλοίων τα οποία φέρονταν να αγνοούνταν μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως η στρατιωτική συμμαχία ήταν ενήμερη για τις πληροφορίες βρετανικών ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον 14 πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που περιπολούσαν στο Αιγαίο και στη Μαύρη Θάλασσα δεν επέστρεψαν στις βάσεις τους στην Τουρκία έπειτα από το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Ρωσική στρατιωτική και διπλωματική πηγή δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο RIA Novosti πως τουλάχιστον τέσσερα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα, δύο από αυτά στη Ρουμανία!

«Τουλάχιστον τέσσερα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται τώρα στη Μαύρη Θάλασσα: δύο στο λιμάνι της Κωνστάντζας στη Ρουμανία, ένα στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας και ένα στη θάλασσα. Δεν υπάρχουν τουρκικά πλοία σε ρωσικά λιμάνια», δήλωσε η πηγή αυτή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...