Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Την κοπάνισε στο εξωτερικό ο Ερντογάν;



Μάχες μαίνονται γύρω και μέσα από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας και πολλά κρατικά κτίρια στην Άγκυρα τα οποία περί τις 22.00 ώρα Ελλάδος δέχθηκαν επίθεση με ρουκέτες και πολυβόλα gatling των 7,62 χλστ. από επιθετικά ελικόπτερα AH-64W τα οποίο ήταν υπό τον έλεγχο των πραξικοπηματιών, οι οποίοι εν συνεχεία επιτέθηκαν και κατέλαβαν το υπουργείο, συλλαμβάνοντας και τον Αρχηγό του Στρατού.
Εν συνεχεία ακολούθησε αντεπίθεση από ειδικές μονάδες της αστυνομίας η οποία ελέγχεται από τον Τούρκο πρόεδρο και αυτή την στιγμή μαίνεται μάχη γύρω από το κτίριο.
Πάντως περισσότερα από δύο Τάγματα ειδικών δυνάμεων των Μπορντό Μπερελί έχουν συμμετάσχει στο πραξικόπημα και σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν.
Πάντως ο διοικητής της 1ης τουρκικής Στρατιάς που ελέγχει το μέτωπο του Έβρου και διοικεί την Ανατολική Θράκη και την Κωνσταντινούπολη, τάχθηκε κατά του πραξικοπήματος!
Τα άρματα μάχης πάντως, αποχωρούν από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
Η αστυνομία, πάντως και οι μυστικές υπηρεσίες ελέγχονται από τον Ρ.Τ.Ερντογάν. 
Οι στρατιωτικοί κάλεσαν τους αστυνομικούς να παραιτηθούν και οι μάχες μαίνονται γύρω από πολλά αστυνομικά τμήματα.
Επίθεση έγινε από τις αστυνομικές δυνάμεις και στο TRT που ελέγχεται από τους πραξικοπηματίες, και αφού είχε βομβαρδιστεί.
Ένταση επικρατεί και στην πλατεία Ταξίμ, όπου χιλιάδες πολιτών έχουν συγκεντρωθεί με τον Στρατό να τους καλεί να αποχωρήσουν. Σποραδικά ακούγονται πυροβολισμοί.
Πάντως στην Άγκυρα φαίνεται θα παιχθεί και θα κερδηθεί ή θα χαθεί το παιχνίδι. Για όλους.
.pronews.gr

Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους όπως είχε ζητήσει ο Ρ.Τ.Ερντογάν αλλά για να φωνάξει συνθήματα υπέρ του Στρατού σκαρφαλώνοντας επάνω στα άρματα μάχης.
Πάντως το NBC μεταδίδει ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν ήδη έχει εγκαταλείψει την χώρα και ότι ζητά άσυλο στην Γερμανία.
Πριν λίγο τηλεπαρουσιαστής στην τουρκική τηλεόραση είχε ανακοινώσει στο TRT ότι θα υπάρξει "Νέο Σύνταγμα στην χώρα" και ότι "Ο Στρατός επενέβη για να διασωθεί ότι ο κοσμικός χαρακτήρας θα διατηρηθεί και η δημοκρατική τάξη που βρισκόταν υπό απειλή θα αποκατασταθεί".
Διεθνείς πηγές αναφέρουν ότι το κυβερνητικό αεροσκάφος απογειώθηκε.
Turkish Gov A319 TC-ANA airborne IStanbul
#Turkey


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...