Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Εις αύριον τα σπουδαία.



Τουρκικό F-16 κατέρριψε επιθετικό ελικόπτερο των πραξικοπηματιών στην περιοχή της Σμύρνης. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Τουρκίας μέχρι στιγμής 17 αστυνομικοί έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στις μάχες με τους πραξικοπηματίες. Έγκυρες πηγές των ελληνικών υπηρεσιών στρατιωτικών πληροφοριών που τέθηκαν υπ'όψιν του pronews.gr αναφέρουν ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν κερδίζει το παιχνίδι και ανέτρεψε το πραξικόπημα που είχε επιχειρήσει να τον ανατρέψει!
Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην συνταγματάρχης Μουχαρέμ Κιοσέ, που αποστρατεύθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση με ως οπαδός του Φετουλάχ Γκιουλέν, συνελήφθη!
Ήδη συνελήφθησαν οι στρατιώτες που είχαν επιχειρήσει να καταλάβουν το κτίριο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ τελείωσε και η μάχη στο Κοινοβούλιο με νικητή τους κυβερνητικούς.

Ο διοικητής της 1ης τουρκικής Στρατιάς που ελέγχει το μέτωπο του Έβρου  και διοικεί την Ανατολική Θράκη και την Κωνσταντινούπολη, ήταν αντίθετος με το πραξικόπημα και απείλησε ευθέως με πόλεμο. Αυτή η απειλή έφερε και την εσπευσμένη ανακοίνωση του λευκού οίκου όπου ο Ομπαμα ομιλεί για στήριξη της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, και μήνυμα προς όλες τις πλευρές να αποφευχθεί η αιματοχυσία και η βία.
  Αυτή η απειλή ήταν μάλλον και η «αχίλλειος φτέρνα» των πραξικοπηματιών, που έφερε τον πανικό σε όλους, και τα πάνω – κάτω. Μάλλον ήταν ο άσσος στο μανίκι του Ερντογάν. 

Για φαντασθείτε να μπουκάριζε στον Έβρο τι θα γινόταν;

Οδεύαμε ολοταχώς για τον τρίτο παγκόσμιο.




Σύμφωνα με τελευταίες μη όμως διασταυρωμένες πληροφορίες ο διοικητής της Στρατοχωροφυλακής τάχθηκε μαζί με τους πραξικοπηματίες. Εάν ισχύει αυτή η πληροφορία τότε τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη πιο πολύ στην Τουρκία η οποία βαδίζει ολοταχώς σε εμφύλιο πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...