Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Όπως και να το σερβίρουν το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ξεπουλήθηκε.



Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ το τηλεφώνημα έγινε στις 3 το μεσημέρι, είχε διάρκεια μίας ώρας και ήταν σε πολύ καλό κλίμα. Οι δύο «πρωθυπουργοί» συμφώνησαν μάλιστα να επικοινωνήσουν εκ νέου αύριο προκειμένου να οριστικοποιήσουν την προδοτική συμφωνία.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρεται: «Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί της Τρίτης» Η κυβέρνηση των εθνομηδενιστών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την συνενοχή της ΝΔ έχει επίσημα συμφωνήσει στην προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας ενάντια στην θέληση της απόλυτης πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.
«Αύριο θα ανακοινωθεί το όνομα και εφόσον υπάρξει συμφωνία»,πρόσθεσε μιλώντας απόψε στο Kontra News.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αποκάλυψε, την επιλογή του τελικού ονόματος από τα δύο που έμειναν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την έκανε ο κ. Ζάεφ, ενώ όπως διευκρίνισε, η τελική λύση θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».


Στο τραπέζι τα ονόματα «Βόρεια Μακεδονία» και «Άνω Μακεδονία»


Αναφερόμενος στο ονοματολογικό, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι η ονομασία «Μακεδονία του Βαρδάρη» απορρίφθηκε από την πλευρά των Σκοπίων, ενώ η χώρα μας απέρριψε το όνομα «Μακεδονία Σκόπια».


Ως εκ τούτου, στο τραπέζι βρίσκονται πλέον οι ονομασίες «Βόρεια Μακεδονία» (Severna Makedonija) και «Άνω Μακεδονία», με πιθανότερο όνομα το πρώτο.


Επίσης, η γλώσσα θα είναι η Μακεδονική. «Η συμφωνία θα καθιστά σαφές ότι ο πληθυσμός της δεν έχει καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό», ανέφερε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...