Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

«Όταν ευημερούν οι αριθμοί, οι άνθρωποι δυστυχούν»



Ρεκόρ αφίξεων τουριστών αναμένει και φέτος το υπουργείο Τουρισμού που εκτιμά ότι ο αριθμός τους θα ξεπεράσει τα 32 εκατ.
Tην ίδια ώρα όμως…..
“Πωλητήριο” σε 48 ξενοδοχεία στον νομό Χανίων έχει μπει αυτό το διάστημα σε δημοφιλείς διαδικτυακούς τόπους πώλησης σε έρευνα που αφορά τον τελευταίο χρόνο.
Από την έρευνα που πραγματοποίησε το tornos news σε δημοφιλείς διαδικτυακούς τόπους πώλησης για την αγορά και πώληση ακινήτων τον τελευταίο χρόνο (έως τις 16 Φεβρουαρίου 2018) καταγράφηκαν 1.144 αγγελίες για την πώληση ξενοδοχείων στο σύνολο της χώρας.
Μάλιστα, όπως σημειώνεται, ο πραγματικός αριθμός των προς πώληση ξενοδοχείων μπορεί να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που καταγράφεται στην έρευνα αν ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν και άλλοι διαδικτυακοί τόποι που διαθέτουν αγγελίες με το εν λόγω περιεχόμενο. Επίσης, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν τη πώληση των μονάδων τους και χρησιμοποιούν για λόγους εμπιστευτικότητας άλλα κανάλια εξεύρεσης αγοραστών.
Σε γενικές γραμμές από τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται ότι πλέον του 10% των ιδιοκτητών ξενοδοχείων της χώρας επιθυμούν να πωλήσουν τα ξενοδοχεία τους δημοσιοποιώντας τις προθέσεις τους μέσω αγγελιών.
Οι τιμές των προς πώληση ξενοδοχείων, διαμορφώνονται σύμφωνα με την τοποθεσία, την παλαιότητα, τα τετραγωνικά αλλά και τα αστέρια που διαθέτουν.
Στα Χανιά, την ημερομηνία ολοκλήρωσης της έρευνας, αναρτήθηκε αγγελία πώλησης ξενοδοχείου 4 αστέρων, 40.000 τ.μ. , κατασκευής του 1990 στην τιμή των 50 εκατ. ευρώ.
Από την άλλη πλευρά, έντονη παρατηρείται η προσφορά σε ξενοδοχεία των Κυκλάδων. Ειδικότερα την τελευταία εβδομάδα, αναρτήθηκαν αγγελίες πώλησης ξενοδοχείων σε Μύκονο και Σαντορίνη. Στη μεν Μύκονο,  ξενοδοχείο 960 τ.μ. κατασκευής του 1980 διατίθεται στην τιμή των 40 εκατ. ευρώ, ενώ στη Σαντορίνη ξενοδοχείο 5.000 τ.μ. ανέγερσης του 2008, προσφέρεται στην τιμή των 50 εκατ. ευρώ.
Τέλος, όπως φαίνεται στα στοιχεία που παρατίθενται παρακάτω, στα Χανιά βρέθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός πωλητηρίων σε όλη την Κρήτη. Μάλιστα τα ξενοδοχεία που πωλούνται στα Χανιά είναι περισσότερα απ’ όσα πωλούνται και στους άλλους τρεις νομούς συνολικά!
ΚΡΗΤΗ
Ν. Ηρακλείου                     19
N. Λασιθίου                        11
Ν. Ρεθύμνης                      11
Ν. Χανίων                          48
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με γνωστή ιστοσελίδα πώλησης ακινήτων, αυτή την περίοδο στην Κρήτη πωλείται ο εξής αριθμός ξενοδοχείων:
Χανιά 38 
Ρέθυμνο 39 
Ηράκλειο 64 
Λασίθι 31 
Το πιο ακριβό ξενοδοχείο έχει τιμή 55.000.000 ευρώ ενώ το πιο φθηνό 95.000 ευρώ. 




Μήπως μπορούν να μας πουν πόσα από αυτά τα χρήματα θα φτάσουν σε ελληνικά χέρια; ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΑ έως μηδενικά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...