Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Στον Ευαγγελισμό χωρίς φακελάκι, δεν απολαμβάνεις ούτε… γκαζόζα.



Στον 5ο όροφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ήταν κοινό μυστικό ότι ο 60χρονος διευθυντής της Α’ Καρδιολογικής κλινικής Αντώνης Τσούκας  ήταν σκληρός διαπραγματευτής στις «συναλλαγές» με τους ασθενείς -και τους συγγενείς τους- που χρειάζονταν καρδιοχειρουργική επέμβαση, ιδίως εάν επρόκειτο για επείγον περιστατικό, όπου τα περιθώρια στένευαν.
Αυτό που πολλοί γνώριζαν και λίγοι παραδέχονταν ήρθε στο προσκήνιο, με αφορμή την καταγγελία ενός ασθενούς από τη Σύρο, ο οποίος, όταν του ζητήθηκαν χρήματα για εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αυτή τη συναλλαγή, αλλά να προβεί σε καταγγελία. 

Σύμφωνα με την υπόθεση, ο Αντώνης Τσούκας απαίτησε εκβιαστικά, αρχικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο διαμορφώθηκε τελικά στο ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς «by pass».
Την περασμένη Δευτέρα προσποιήθηκε ότι συμφωνεί να δώσει σε πρώτη φάση 500 ευρώ στον καρδιοχειρουργό και το επίμαχο ραντεβού κλείστηκε το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του στο κτίριο Πατέρα, πλην όμως τα χαρτονομίσματα ήταν προσημειωμένα και πυροδότησαν τις αρνητικές για τον δήθεν λειτουργό του ΕΣΥ εξελίξεις.
Από τους πρώτους που έμαθαν για τις οικονομικές δραστηριότητες του 60χρονου καρδιοχειρουργού ήταν ο νέος διοικητής του νοσοκομείου, ο κ. Γρηγορόπουλος. Η πρώτη καταγγελία έφθασε στο γραφείο του λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τον περασμένο Φεβρουάριο.
Τον ενημέρωσε ο βουλευτής ΝΔ στην Εύβοια, και γιατρός στο επάγγελμα, κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ότι οικείος του, κάτοχος βιβλιαρίου απορίας, που διακομίστηκε στην κλινική και χρειαζόταν επέμβαση, βρέθηκε αντιμέτωπος με απαίτηση για «φακελάκι» 1.500 ευρώ.
Η κινητοποίηση της διοίκησης ήταν άμεση. Εντοπίστηκε ο ασθενής και ενημερώθηκε για τη δυνατότητα που είχε να δώσει προσημειωμένα χρήματα υπό την ομπρέλα της αστυνομίας, ώστε να εξασφαλιστεί η σύλληψη του γιατρού.
Ωστόσο, ο 50χρονος καρδιοπαθής άνεργος από την Εύβοια, υπό την πίεση της κατάστασης που βρισκόταν λόγω της αιφνίδιας ασθένειας και λόγω της ανεργίας, δίσταζε να προβεί σε τέτοια «λυτρωτική» κίνηση.
«Ο άνθρωπος ήθελε μόνο να χειρουργηθεί και να φύγει. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο γιατρός του ζητούσε χρήματα, ενώ εισήχθη με βιβλιάριο απορίας» λέει ο κ. Μαρκόπουλος.
Με τη διακριτική παρακολούθηση της διοίκησης, ο συντονιστής διευθυντής της κλινικής φρόντισε να γίνει η επέμβαση στον άνεργο ασθενή από άλλον καρδιοχειρουργό.
Μάλιστα, ο 60χρονος καρδιοχειρουργός φέρεται να δέχθηκε αυστηρές συστάσεις από τον επικεφαλής της κλινικής, κ. Κωνσταντίνο Μπόλο, να επιδεικνύει τη συμπεριφορά που αρμόζει σε ένα λειτουργό του Ιπποκράτη και να αντιμετωπίζει τους ασθενείς με το δέοντα τρόπο, αλλά, όπως φάνηκε, τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τον επίορκο γιατρό.
Πλέον, και όπως προβλέπει η νομοθεσία, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης -αναμένεται σήμερα- ο διοικητής του Ευαγγελισμού θα υπογράψει την αναστολή εκτέλεσης των καθηκόντων του 60χρονου γιατρού.
Στη συνέχεια, ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, θα τον παραπέμψει στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΥΠΕ και κατοπιν ο υπουργός Υγείας θα μπορεί να τον θέσει σε αργία, μέχρι την ολοκλήρωση του πειθαρχικού ελέγχου.
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος


Στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροληψία κατ’ εξακολούθησιν από υπάλληλο που ενεργεί κατ’ επάγγελμα άσκησε ο εισαγγελέας στο συλληφθέντα γιατρό.
Ο ίδιος πάντως, όταν οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα που είχε πάνω του ήταν δικά του και τα είχε μαζί του, για να τα δώσει κάπου…
Lykavitos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...