Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Η δήλωση του Στάθη Παναγούλη:



Σαράντα επτά χρόνια πέρασαν από την επιβολή της ξενοκίνητης χούντας των : Παπαδόπουλου, Πατακού και Μακαρέζου και σαράντα χρόνια από το γκρέμισμα της χούντας στην χώρα μας.
Οι θυσίες του λαού μας για την επαναφορά της Δημοκρατίας και της…
κοινωνικής δικαιοσύνης προδόθηκαν από την ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ των : Σαμαρά, Βενιζέλου και ορισμένων καναλαρχών, οι οποίοι είναι εγκάθετοι ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

Ο Λαός μας βρίσκεται σε πλήρη εξαθλίωση και ΚΑΛΕΙΤΑΙ για άλλη μια φορά να ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ μαζικά και με την ΨΗΦΟ του να ανατρέψει τη ΣΥΜΜΟΡΙΑ, που κυβερνάει ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ τον τόπο μας.

Αντώνη χρόνια πολλά και...καλή συνέχεια

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 21/4/1967 τμήματα του στρατού κινήθηκαν καταλαμβάνοντας στρατηγικά σημεία της πρωτεύουσας, κυβερνητικά κτίρια, το Πεντάγωνο, τη Βουλή, τις τηλεπικοινωνίες κλπ. Εκτελεστής του πραξικοπήματος υπήρξε μια ηγετική ομάδα αποτελούμενη κυρίως από μεσαία στελέχη του στρατού (συνταγματάρχες και αντισυνταγματάρχες) με επικεφαλής την «τριανδρία» Γ. Παπαδόπουλου, Στ. Παττακού και Ν. Μακαρέζου...
Αμέσως μεταδόθηκε βασιλικό διάταγμα για την αναστολή των άρθρων 5, 6, 8, 10, 11, 12, 14, 18, 20, 95 και 97 του Συντάγματος που αφορούσαν τις ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα. Επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος. Ήδη από την πρώτη μέρα του πραξικοπήματος συνελήφθησαν πάνω από 1.000 άτομα, κυρίως κομμουνιστές, αριστεροί, αλλά και βασικοί εκπρόσωποι του αστικού πολιτικού κόσμου, ο πρωθυπουργός Π. Κανελλόπουλος, ηγέτες κομμάτων, κυβερνητικά στελέχη κ.ά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έως τις 30 του μήνα είχαν συλληφθεί 8.270 άνδρες και γυναίκες, ενώ κόμματα και ξένοι ανταποκριτές κάνουν λόγο ακόμα και για 10.000-12.000. Το επόμενο διάστημα τα κολαστήρια της Γυάρου, της Λέρου, της Αλικαρνασσού, του Ωρωπού, τα κρατητήρια της διαβόητης ΕΑΤ-ΕΣΑ κ.ά. γέμισαν διαφωνούντες .




Το μήνυμα της Χρυσής Αυγής για την 21η Απριλίου: “Κάτω η χούντα του μνημονίου!”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...