Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Διάταξη-πλυντήριο για τους μιζαδόρους





Γνωστούς επιχειρηματίες ερευνά το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος την ίδια ώρα που με φωτογραφική διάταξη τους απαλλάσσουν οι μιζαρισμένοι πολιτικοί.  Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο πρώην μάνατζερ των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ ο οποίος, ετοιμάζεται να «εκμεταλλευτεί» τη διάταξη-πλυντήριο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη βουλή και ρίχνει στα μαλακά κατηγορούμενους σε μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς. Μάλιστα, οι συνήγοροί του κατέθεσαν αίτηση αποφυλάκισης «πατώντας» στην εν λόγω διάταξη.


Η Περίεργη διάταξη που κατά πολλούς νομικούς είναι φωτογραφική αφορά μεγάλες αποζημιώσεις που χορηγήθηκαν σε υπαλλήλους ΔΕΚΟ με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων πέρασε σε τροπολογία νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού.
Με την επίμαχη τροπολογία, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε αρκετές περιπτώσεις κατηγορουμένων για απιστία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, "αθωώνει" όσους αντιμετωπίζουν κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου μεταξύ των οποίων τα μέλη του Δ.Σ. των ΕΒΟ και ΠΥΡΚΑΛ.
Στην τροπολογία αναφέρεται επί λέξει: " Καταβολές αποζημιώσεων πέραν των ορίων του άρθρου 2 του νόμου 173/67 οι οποίες έγιναν μέχρι τις 31.11.2010 και βασίζονται είτε σε ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις είτε σε αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ή ΔΕΚΟ ή πάσης φύσεως οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, είτε σε ατομικές συμβάσεις εργασίας, θεωρούνται νόμιμες και επιπλέον καταβληθέντα ποσά δεν αναζητούνται".
Βάσει της συγκεκριμένης διάταξης, η οποία ως ευνοϊκότερη θα τύχει εφαρμογής στην περίπτωση των κατηγορουμένων των ΠΥΡΚΑΛ, ΕΑΣ και ΕΒΟ, απαλλάσσονται από κάθε κατηγορία 19 άτομα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των εταιριών την περίοδο 2004-2010 που κατηγορούνται για κακουργηματική απιστία καθώς φέρονται ότι χορηγούσαν σε υπαλλήλους που αποχωρούσαν λόγω συνταξιοδότησης υπέρογκες αποζημιώσεις, παρά την απόφαση του ΝΣΚ που έθετε πλαφόν μέχρι 15.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι κατηγορούμενοι φέρεται να είχαν συνάψει συμφωνία για ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την Εθνική Ασφαλιστική ύψους 43 εκατ. ευρώ τα οποία καταβλήθηκαν το 2010 από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Με αυτόν τον τροπο δικαιολογούσαν τα εφάπαξ των υπαλλήλων τα οποία βάσει της απόφασης του ΝΣΚ ήταν παράνομα. Εκτιμάται ότι από το 2006 μέχρι το 2010 περίπου 600 άτομα συνταξιοδοτήθηκαν από τις τρεις εταιρίες με αποζημιώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσαν τις 50.000 ευρώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...