Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Την κούφανε ο Ομπαμα, και δεν πάει στην Μόσχα η Όλγα .



Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ακύρωσε την τελευταία στιγμή το προγραμματισμένο ταξίδι της στη Μόσχα με πολυμελής αντιπροσωπεία Ελλήνων επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα «στήνοντας» αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης με τους οποίους επρόκειτο να πραγματοποιήσει συναντήσεις και επαφές. Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που το κάνει σε λιγότερο από ένα μήνα.
Πρόκειται για μία πρωτοφανής ενέργεια στα χρονικά της εξωτερικής πολιτικής που αποδεικνύει πως η ελληνική κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της χώρας και της οικονομίας της λόγω της Ουκρανικής κρίσης.
Μετά λοιπόν τον υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο ο οποίος επανειλημμένα και απροκάλυπτα τάχθηκε κατά της Ρωσίας και υπέρ των υποστηρικτών (ΗΠΑ και Ε.Ε.) της «κυβέρνησης» του Κιέβου, ήρθε η σειρά της Όλγας Κεφαλογιάννη να εκθέσει ανεπανόρθωτα τη χώρα στη Ρωσία, στην αρχή της τουριστικής περιόδου.
Η κ. Κεφαλογιάννη λοιπόν όχι μόνο έστησε τη ρωσική κυβέρνηση, αλλά απαξίωσε και περιφρόνησε 1,3 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες. Κι αυτό, τη στιγμή που η Ελλάδα ποντάρει στον τουρισμό για την έξοδο της από την κρίση και σε τουρίστες που δεν τρώνε μία σαλάτα τέσσερις μαζί. 
Το 2013 επισκέφθηκαν την Ελλάδα περίπου 1,3 εκατομμύρια τουρίστες, δαπανώντας 1,3 δισ. ευρώ. Δηλαδή, ο καθένας ξόδεψε κατά την παραμονή του στη χώρα μας 1.000 ευρώ, όταν ο μέσος όρος των χρημάτων που αφήνουν οι ξένοι τουρίστες είναι 500 ευρώ και οι Γερμανοί ξοδεύουν περί τα 600 ευρώ.
Η ακύρωση του ταξιδιού της κ. Κεφαλογιάννη έγινε αμέσως μετά το ταξίδι της στις ΗΠΑ και είναι η δεύτερη φορά που δεν πηγαίνει στη Μόσχα μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Επρόκειτο να πάει και στις 17-21 Μαρτίου προκειμένου να παραστεί σε τουριστική έκθεση, αλλά το ακύρωσε επίσης λόγω… Κριμαίας.
Εκνευρισμό έχει προκαλέσει η στάση της κ. Κεφαλογιάννη και στους Έλληνες επιχειρηματίες. Όχι μόνο γιατί στο παρά πέντε δεν μπήκαν στην πτήση τσάρτερ προς τη Μόσχα, αλλά γιατί βλέπουν πώς με τα παιχνίδια και την ανευθυνότητα της ελληνικής κυβέρνησης σε έναν τόσο σημαντικό θέμα για την οικονομία της χώρας θα χάσουν το τρένο του τουρισμού το 2014.
Τα μηνύματα των τελευταίων ημερών από τη Ρωσία και όσον αφορά στον τουρισμό δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Έχουν εκδοθεί 5% λιγότερες βίζες σε σχέση με πέρυσι και αρκετοί έχουν ακυρώσει τις κρατήσεις τους με το φόβο των τουριστικών πρακτόρων για μείωση των Ρώσων τουριστών έως και 10% για τον Απρίλιο και το Μάιο.
Αν συνεχίσει έτσι η ελληνική κυβέρνηση η οικονομία της χώρας θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Και όχι μόνο η οικονομία…

Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι το τελευταίο διάστημα η υπουργός Τουρισμού ταλαιπωρείται από ωτίτιδα, αυτή την περίοδο υποβάλλεται σε θεραπευτική αγωγή με αντιβίωση και ο γιατρός της απαγόρευσε να πετάξει στη Μόσχα για προγραμματισμένη συνάντησή της με υψηλόβαθμα στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο γιατρός προειδοποίησε την υπουργό Τουρισμού πως η πτήση των τεσσάρων ωρών προς τη Μόσχα θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνη για την ακοή της.
Τελικά, την εκπροσώπησε στις συναντήσεις και τις επαφές ο στενός της συνεργάτης και γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι κουφές κάνουν καλό πήδημα

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΓΑ ΠΕΤΑ ΕΞΩ ΤΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ..
ΝΑ ΚΟΥΦΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ !!

Ανώνυμος είπε...

Χύσιμο από όλους τους Έλληνες μέχρι να πεθάνει η σκρόφα από το πολύ γαμήσι.
ΠΡΟΔΟΤΡΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΗ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...