Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ακόμη ένας … διαπρεπής "εγκληματίας" στο Ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής….



Ο Δρ. Βασίλειος Χαλβατζούλης, μια προσωπικότητα διεθνούς κύρους, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην διακοπή της ροής δεκάδων  χιλιάδων Ελλήνων ασθενών προς το εξωτερικό για να χειρουργηθούν, και κοσμεί το ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ: ΘΩΡΑΚΟΣ-ΚΑΡΔΙΑΣ-ΑΓΓΕΙΩΝ, ΔΙΔΑΚΤΩΡ Α.Π.Θ. ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: INSTITUTE KAROLINSKA STOCKHOLM SWEDEN
1971: Πτυχίο Ιατρικής Α.Π.Θ.
1972-1974: Στρατιωτική θητεία
1974-1984: Πανεπιστημιακός βοηθός σε θέση βοηθού έδρας της Π.Ρ.Χ. κλινικής του Α.Π.Θ.
Κατά τη διάρκεια της πανεπιστημιακής του καριέρας έλαβε υποτροφία από το Α.Π.Θ. και μετεκπαιδεύτηκε στην Καρδιο-Θωρακο-Αγγειο-Χειρουργική στo Institute Karοlinska στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.
1985-1995: Παραιτήθηκε από το Πανεπιστήμιο και υπηρέτησε ως γιατρός του Ε.Σ.Υ. σε θέση Επιμελητή Β΄ και Α΄ στην Καρδιο-Θωρακο-Αγγειο Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου "Γεώργιος Παπανικολάου" υπό τη διεύθυνση του Αείμνηστου Καθηγητή Παναγιώτη Σπύρου. Η ανωτέρω κλινική έγινε η αιτία αφενός μεν να σταματήσει η μεταφορά των αρρώστων στο εξωτερικό, αφετέρου δε να πάψει η οικονομική αιμορραγία της πατρίδας μας.
1995-2000: Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας Καρδιοχειρουργός στη Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης.
2000-2010: Επιστημονικός Διευθυντής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου και  υπεύθυνος της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, ενώ εξασκούσε παράλληλα το ιατρικό επάγγελμα.
2010 μέχρι σήμερα: Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και εκτελεί τα ιατρικά του καθήκοντα ως υπεύθυνος Καρδιοχειρουργικής ομάδας στον όμιλο Euromedica
Ομιλεί την αγγλική και σουηδική γλώσσα. Κατά τη χρονική διάρκεια ασκήσεως ελευθέρου επαγγέλματος, διατέλεσε Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. από το 1996 ως το 2004. Κατά τη χρονική διάρκεια της Αντιπροεδρίας του ο Π.Α.Ο.Κ. κατέκτησε δύο Κύπελλα Ελλάδος, το 2001 και το 2003. Κατά τη διάρκεια της καρδιοχειρουργικής μου καριέρας συμμετείχε σε περισσότερα από 150 συνέδρια, παγκόσμια, ευρωπαϊκά και ελληνικά, με αντίστοιχες παρουσιάσεις και ανακοινώσεις.
Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Καρδιολογικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδος, της Καρδιοχειρουργικής Ιατρικής Εταιρίας, της Πανελλήνιας Καρδιοχειρουργικής Ιατρικής Εταιρίας, της Πνευμονολογικής Εταιρίας Β. Ελλάδος, της Πνευμονολογικής Εταιρίας Ελλάδος, της Ευρωπαϊκής Καρδιο-θωρακικής Εταιρίας, της Ευρωπαϊκής  Καρδιο-Θωρακο-Αγγειο Χειρουργικής Εταιρίας και της Παγκόσμιας Καρδιο-Θωρακο Χειρουργικής Εταιρίας.
Γεννήθηκε στον Αμπελώνα Λάρισας το 1945. Είναι παντρεμένος, πατέρας δύο αγοριών  (Καρδιοχειρουργοί) και παππούς τεσσάρων εγγονιών. Ένα από τα επιτεύγματα για τα οποία νιώθει υπερήφανος είναι ότι υπήρξε ο μοναδικός καρδιοχειρουργός στην Ελλάδα που έκανε επτα μπάι πας το 1996 και ο ασθενής βρίσκεται εν ζωή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...