Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Μάρκου: Ο Νεγρης πήδηξε πολλαπλώς την …αδελφή μου



Με την εξέταση μαρτύρων προχωρά η δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για την υπόθεση της Siemens στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά και το πέρας των νομικών ενστάσεων. Πυρήνας σήμερα, Τρίτη, ήταν η κατάθεση του Γαρύφαλλου Μάρκου, αδελφού της κατηγορούμενης Αντωνίας Μάρκου (παρένθετο πρόσωπο στη διακίνηση της μίζας), την οποία βαρύνει το κακούργημα της άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία.

Ο κ. Μάρκου απέδωσε την εμπλοκή της αδελφής του στην ερωτική, «παράνομη», σχέση της με τον κ. Νέγρη, ο οποίος και συνέδεσε το όνομά της με τους επίμαχους λογαριασμούς και τις μίζες της Siemens. Τονίζοντας ότι στην προσωπικότητά της υπερισχύει το συναίσθημα της σκέψης, ο κ. Μάρκου εξήγησε ότι είχε δώσει στον τότε σύντροφο της πληρεξούσιο για να κινείται σχετικά, ανοίγοντας λογαριασμούς στο όνομά της, χωρίς ωστόσο να έχει αίσθηση του τι ακριβώς συνέβαινε.

«Το μόνο που ήξερε η αδελφή μου ήταν ότι οι λογαριασμοί αφορούσαν επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ηλία Γεωργίου (σ.σ. πρώην διευθυντικό στέλεχος της Siemens Ηellas) . Δεν γνώριζε ότι διακινούνταν παράνομα ποσά« εξήγησε ο αδελφός της κατηγορούμενης.

Ο κ. Μάρκου ανέφερε πάντως ότι το 2008 ο ίδιος ο Γεωργίου είχε προτρέψει «σκίστε τους λογαριασμούς. Καταστρέψτε τους. Πίσω από αυτούς βρίσκονται ηχηρά ονόματα. Θα καεί πολύς κόσμος».  

Ο Γεωργίου ήταν άλλωστε -όπως κατέθεσε ο κ. Μάρκου- και το μοναδικό πρόσωπο που γνώριζαν τόσο ο ίδιος όσο και η αδελφή του. «Ψάξαμε στο Ίντερνετ για να δούμε ποιος ήταν υπουργός Μεταφορών τότε, δεν ξέραμε τον Τάσο Μαντέλη» σημείωσε. «Roco είδα στα δημοσιεύματα αργότερα, Roco παρέδωσα στον εισαγγελέα. Δεν ήξερα ποιος ήταν από πίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...