Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Οι συναγελαζόμενοι και συντρώγοντες με μεγαλοεργολάβους τους…. καταγγέλλουν



Χάθηκε η μπάλα. Οι τύποι που είναι αγκαλίτσες και φιλάκια με τους τουρκαλάδες βγάζουν και ανακοινώσεις .  
Κυριολεκτικά έχουν “ξεφύγει” εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ με τις διαστάσεις που παίρνει η υπόθεση του αποκλεισμού της Σαμπιχά από τα ευρωψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου.
Πριν από λίγο είδε το φως της δημοσιότητας μια παραληρηματική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, με άκρως υβριστικό περιεχόμενο για την Ρομά Σαμπιχά, που δεν έχει προηγούμενο.
Το ερώτημα είναι, εάν ισχύουν αυτά που (κατόπιν εορτής) καταγγέλλει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ότι η γνωστή ακτιβίστρια είναι (πάνω κάτω) “ενεργούμενο” των Αμερικανών στην Ξάνθη και “υπάλληλος” του Εμφιετζόγλου γιατί η Κουμουνδούρου προχώρησε καταρχήν στην υποψηφιότητα της Σαμπιχά;
Διαβάστε τώρα την μνημειώδη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για την Σαμπιχά:
Η ΤΟ Ξάνθης κάνει λόγο για υποψηφιότητα που «δεν ήταν τόσο αθώα» και υποστηρίζει ότι ο ρόλος της ρομά Μουσουλμάνας είναι «γνωστός, όλα αυτά τα χρόνια (συνεργασία με τον μεγαλοεργολάβο Εμφιετζόγλου και Δίκτυο 21, μαύρες χρηματοδοτήσεις του ΥΠ.ΕΞ, “πολιτικό σουλάτσο” σε ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ, ΠΑΣΟΚ, επαφές με Αμερικάνο πρόξενο, “διαχειρίστρια” προγραμμάτων επιμόρφωσης ρομά κτλ)».
Προσθέτει, δε, ότι «άνθρωποι της μειονότητας, όπως η Σουλεϊμάν Σαμπιχά(ρομά), λειτουργούν ως τα θύματα της πολιτικής του προξενείου!».
«Η ίδια προσωπικά και η δράση της μας είναι γνωστή από 15ετίας και είναι πάγια η επιλογή μας, να μην έχουμε καμία επαφή με την ίδια, αλλά και με τους κύκλους που συναλλάσσεται. Πιο συγκεκριμένα η κ.Σουλεϊμάν Σαμπιχά δεν αποτελεί επιλογή από τη μειονότητα, δεν την εκφράζει και προκαλεί έντονες αντιδράσεις όχι μόνο στη μειονότητα, αλλά και στην πλειονότητα» συνεχίζει σε υψηλούς τόνους η ΤΟ Ξάνθης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπήρξαν πιέσεις από του τουρκικό προξενείο της Θράκης για την απόσυρση της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε το πρωί της Τετάρτης ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.


Ο Αχμέτ Κουρτ, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη φαίνεται να έχει  ιδιαίτερα στενές σχέσεις με το τουρκικό προξενείο.
Η εφημερίδα Ριζοσπάστης δημοσίευσε  φωτογραφία  του συγκεκριμένου υποψηφίου με τον ηγέτη του τουρκικού φασιστικού κόμματος MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσέλ, οι λεγόμενοι Γκρίζοι Λύκοι.
O Aχμέτ Κουρτ είναι πρόεδρος της τουρκικής ένωσης Ξάνθης που όπως αναφέρει η εφημερίδα είναι γνωστή στη Θράκη για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις της με το τουρκικό προξενείο, ενώ ο συγκεκριμένος υποψήφιος φέρεται να έχει ιδιαίτερες συγγένειες και με άλλα περίεργα πολιτικά μορφώματα, αναφέροντας σαν παράδειγμα το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DΕΒ που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ και το οποίο φέρεται έτοιμο να μετάσχει στις ευρωεκλογές.
Ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές λέγοντας, «είναι απόλυτη η πίστη του πως η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...