Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τροπολογία του άθλιου Μιχελάκη ενισχύσει τον πολιτικό ρόλο των βαρόνων των ΜΜΕ και το “μαύρο” πολιτικό χρήμα



Η συγκυβέρνηση τα δίνει όλα στα συμφέροντα για να πάρει τις εκλογές και με ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στα ΜΜΕ να προβάλουν όσες φορές θέλουν τους υποψηφίους και τα προγράμματα της αρεσκείας τους, με το… αζημίωτο για να βγάλουν τα σπασμένα της κρίσης

Πλύση εγκεφάλου πρώτου μεγέθους επιχειρείται από τη ξεφτιλοσυγκυβέρνηση, με τροπολογία σε άσχετο -όπως συμβαίνει συνήθως- νομοσχέδιο περί «πιστωτικών ιδρυμάτων». Η τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Γ. Μιχελάκης, Κυρ. Μητσοτάκης και Γ. Στουρνάρας που προβλέπει: «Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των τριάντα ημερών οι επικεφαλής των περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών επιτρέπεται να εμφανίζονται σε πάσης φύσεως εκπομπές δημόσιων ή ιδιωτικών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης, παροχής κάθε μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, καθώς και σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες υπό οποιαδήποτε μορφή χωρίς περιορισμό εμφανίσεων».

Δίνει δηλαδή απεριόριστο χρόνο και αριθμό εμφανίσεων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης (εθνικής και τοπικής εμβέλειας και στα συνδρομητικά) στους έχοντες και κατέχοντες υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους, χωρίς τους προηγούμενους συγκεκριμένους περιορισμούς του αριθμού των ραδιοτηλεοπτικών εμφανίσεων κατά την προεκλογική περίοδο και τις όποιες ποινές προέβλεπε σχετικά ο νόμος 3870/9.8.2010 του Γιάννη Ραγκούση.
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, η διάταξη θεωρητικά επιτρέπει σε περίπου 130 υποψήφιους περιφερειάρχες και 1.700 υποψήφιους δημάρχους (αν υπολογίσουμε 10 υποψηφίους ανά περιφέρεια και γύρω στου 5 υποψήφιους ανά δήμο) να βγαίνουν σε όλα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα της χώρας, όσες φορές μπορούν, δηλαδή, όσες φορές επιθυμεί ο ιδιοκτήτης και τα επιτελεία των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, στα δελτία ειδήσεων, στα πάνελ, στις θεματικές εκπομπές, στα κοσμικά, στα αθλητικά κ.ο.κ. Φανταστείτε, λ.χ., ποια μεταχείριση θα έχει ο υποψήφιος μητσοτακικός δήμαρχος του… Ολυμπιακού κ. Μώραλης στον νέο ραδιοσταθμό του μητσοτακικού ομίλου του Γιάννη Κουρτάκη -των «Παραπολιτικών»-, που πλέον θα εκπέμπει από τη συχνότητα του τέως «902 Αριστερά στα FM», ο οποίος πουλήθηκε με τον γνωστό μυστήριο τρόπο από την ηγεσία του ΚΚΕ, τον Αύγουστο του 2013 . Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ειδικές γνώσεις για να καταλάβει ότι πλέον δεν υπάρχει κανένας φραγμός (έστω και τυπικός) που να αποτρέπει τη νόθευση της εκλογικής δημοκρατικής διαδικασίας. Τουναντίον, η διαπλοκή και το «μαύρο» πολιτικό χρήμα στις σχέσεις ΜΜΕ, ισχυρών οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών παραγόντων του κεντρικού και των τοπικών συστημάτων εξουσίας «απελευθερώνονται» και αποκτούν διαστάσεις συνταγματικής εκτροπής. Αν περάσει η τροπολογία της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, ο καθένας μπορεί να προβλέψει τη ραγδαία επέκταση της απαράδεκτης από κάθε άποψη δοσοληψίας των ΜΜΕ με τους «υποψήφιους πολιτικούς φίλους τους», τη λογοκρισία, τον αποκλεισμό και τη διαστροφή των απόψεων των «μικρότερων» ψηφοδελτίων από τα ΜΜΕ, αλλά και τη διόγκωση του συνολικού τζίρου του χρηματιστηρίου αξιών χώρου και χρόνου καναλιών και ραδιοφώνων που στήνεται. Προφανώς, όσο μεγαλύτερη είναι η τηλεθέαση ή η ακροαματικότητα ενός ΜΜΕ τόσο θα αυξάνεται και η ροή του «μαύρου» πολιτικού χρήματος προς το συγκεκριμένο μέσο. Η εξουσία σπρώχνει με το αζημίωτο τους δικούς της υποψηφίους στα φιλικά της ΜΜΕ και η ελληνική δημοκρατία πάει περίπατο.

Παρέχεται έτσι η δυνατότητα των ματσωμένων ξανά υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων να επικοινωνούν με τους πολίτες και αντιστοίχως των πολιτών να πληροφορούνται από αυτούς σχετικά με τα προγράμματά τους και την εν γένει δραστηριότητά τους χωρίς περιορισμό αριθμού εμφανίσεων».

Δηλαδή, για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, «για το καλό μας», που λένε, η γνωστή διαπλοκή επιβάλλεται να μας βομβαρδίσει απολύτως ελεύθερα με τα πολιτικά προγράμματα και τις φυσιογνωμίες των εκλεκτών της.




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

αθλιος παναθλιος.τσακιστε τους να φυγουν μια ωρα αρχιτερα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...