Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Tην ημέρα μπάτσος, το βράδυ φύλακας στο blue sky



Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ένας αστυνομικός διευθυντής , καθώς το πρωί άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων τον «τσάκωσαν» να εργάζεται ως νυχτοφύλακας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, παράλληλα με τα αστυνομικά του καθήκοντα. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), δεν είναι πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές.
Η «δεύτερη» εργασία του στον τηλεοπτικό σταθμό αποκαλύφθηκε πριν από μερικούς μήνες, έπειτα από σχετικές καταγγελίες που έφθασαν στα χέρια των «Αδιάφθορων».
Πώς βοηθούσε αλλοδαπούς
Ήταν 2009 όταν ο συγκεκριμένος αξιωματικός καταδικάστηκε από το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο για παράβαση καθήκοντος και νόθευση εγγράφων. Το 2006 ως διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων είχε αφήσει ελεύθερους έξι αλλοδαπούς, οι οποίοι εργάζονταν σε μία βιοτεχνία χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα.
Ενώ ο αξιωματικός υπηρεσίας της μεσημεριανής βάρδιας σχημάτισε δικογραφία επ' αυτοφώρω σύλληψης πήγε ο διοικητής το βράδυ και σε συνεργασία με τον αξιωματικό υπηρεσίας της βραδινής βάρδιας τροποποίησε τη δικογραφία, με αποτέλεσμα οι αλλοδαποί να αφεθούν ελεύθεροι.
Μάλιστα, όταν έγινε η δράση του αποκαλύφθηκε αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του ρίχνοντας τις ευθύνες στον αξιωματικό που υπηρετούσε το μεσημέρι.
Ο διοικητής, καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος και νόθευση εγγράφων, τόσο στο Πρωτοδικείο (με την απόφαση 5957/2009) όσο και στο Εφετείο (με την απόφαση 1401/2010).
Τρεις ΕΔΕ και ένα χαστούκι σε αστυνομικό
Ο ίδιος, εκτός από τις καταδίκες έχει στο «βιογραφικό» του τρεις ΕΔΕ και αφορούν στην περίοδο που υπηρετούσε ως διοικητής του Α.Τ. της Νέας Ιωνίας.
Παράλληλα, ο συγκεκριμένος αστυνομικός κατηγορείται για ένα πρωτοφανή περιστατικό. Το 2013 την ώρα που οι Αρχές επιχειρούσαν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης με την βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens ο διοικητής χτύπησε έναν συνάδελφό του, ενώ του έσπασε ένα τηλέφωνο στο κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...