Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Eχει τα κακά της ,αλλά και τα… καλά της, η κρίση στην Ουκρανία



Νέες ανησυχίες για τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, αφού ο χρόνος αντί να κυλά και να γιατρεύει τις πληγές τους, φαίνεται πως γυρνά προς τα πίσω ξυπνώντας μνήμες από άλλες εποχές, που όλοι πίστευαν πως έχουν φύγει ανεπιτρεπτί. Συγκεκριμένα, η εβραϊκή κοινότητα έρχεται αντιμέτωπη με ένα σοβαρό πρόβλημα καθώς κυκλοφόρησε φυλλάδιο -στο Ντόνετσκ- με το οποίο ζητείται από τους Εβραίους άνω των 16 ετών να παρουσιαστούν στις Αρχές. Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι Εβραίοι της ανατολικής Ουκρανίας σκέφτονται σοβαρά να εγκαταλείψουν τη χώρα και να πάνε στο Ισραήλ. Τέτοιου είδους περιστατικά που δείχνουν έντονο αντισημιτισμό έχουν να σημειωθούν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ωστόσο, ακόμα και οι ίδιοι οι φιλορώσοι εθνικιστές υποστηρίζουν ότι το φυλλάδιο είναι πλαστό και δεν προέρχεται από εκείνους, αυτό όμως δεν έχει κατευνάσει την ανησυχία των Εβραίων της περιοχής, για το ενδεχόμενο ρωσικής εισβολής. Να σημειωθεί πως τα φυλλάδια καλούσαν τους πολίτες εβραϊκής καταγωγής άνω των 16 ετών να πληρώσουν 50 δολάρια προκειμένου να τους εκδώσουν νέα ειδικά διαβατήρια με τα οποία θα τονίζεται ότι είναι Εβραίοι!
Και δεν είναι το μόνο αντισημιτικό περιστατικό στο Ντόνετσκ. Οι 17.000 κάτοικοι εβραϊκής καταγωγής είναι ανήσυχοι. Πιο πολύ φοβούνται τα ίδια τα ρωσικά στρατεύματα σε περίπτωση εισβολής, παρά τους εθνικιστές. Ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται πίσω από τα φυλλάδια μίσους πέτυχαν τον στόχο τους και έχουν εκφοβίσει τον κόσμο.
Το περιστατικό έγινε την περασμένη εβδομάδα όταν 20 Εβραίοι έβγαιναν από τη Συναγωγή. Τρεις μασκοφόροι άρχισαν να μοιράζουν τα φυλλάδια. Κρατούσαν στα χέρια τους μια ρωσική σημαία και το σύμβολο των εθνικιστών του Ντόνετσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...