Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ανεξάρτητη δημοσκόπηση διασύρει τους διαπλεκόμενους δημο(ς)κόπους



Κάποιες εταιρείες δημοσκοπήσεων θα πρέπει να κλείσουν δια παντός την επομένη των εκλογών.
Γιατί δεν μπορούν να έχουν όλοι δίκιο με τέτοιες αποκλίσεις που καταγράφονται μεταξύ των διαφόρων ερευνών ή "ερευνών", ούτε βέβαια θα πρέπει να διασωθούν με την ασφαλιστική δικλείδα που βλέπουμε να χρησιμοποιείται με κουτοπόνηρο τρόπο, την "δεξαμενή" των πολιτών που δεν απαντούν στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου.
Γιατί το ακούσαμε και αυτό από τον Γ.Θεοδωρικάκο της GPO στο MEGA μετά το αποτέλεσμα που έδειχνε τον εκλεκτό του Τ.Σόρος, τον Γ.Καμίνη να προηγείται 10-12% των συνυποψήφιων του (!) ότι "Υπάρχει βέβαια και ένα 30% που δεν απαντούν ποιον θα ψηφίσουν και οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν τα τελικό αποτέλεσμα".
Φυσικά, ήξερε και ο ίδιος, ότι έλεγε βλακείες. Με τέτοια διαφορά στον α'γύρο κανονικά ο Γ.Καμίνης θα πρέπει να κερδίσει στον β'γύρο με 60% και μπορεί πολύ εύκολα να γίνει αναγωγή επί των εγκύρων!
Και γιατί αρνούνται να κάνουν αναγωγή επί των εγκύρων; Γιατί τότε δεν θα υπάρχει αυτό το "Δεν απαντώ" και το αποτέλεσμα που θα έβγαζαν θα είναι δεσμευτικό για τις εταιρείες που τώρα προτιμούν να βγάζουν ένα ανέξοδο "πρόθεση ψήφου" κατά τα δικά τους γούστα και να αφήνουν ένα μεγάλο ποσοστό ως "αναποφάσιστους".
Τώρα λένε "Υπάρχει μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων" και καθάρισαν αν ο Καμίνης ξεφτιλιστεί στις εκλογές ή αν ο Κασιδιάρης μπει με 20-25% στον β' γύρο. Θα πούνε "Το 30% των αναποφάσιστων άλλαξε τα δεδομένα"!
Ας δούμε τι βγάζει η διαπλεκόμενη GPO για το ΜΕGA και την εκπομπή "Ανατροπή" που διενεργήθηκε στους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια της Αττικής.
Στον δήμο Αθηναίων, στην πρόθεση ψήφου για τον α' γύρο των εκλογών προηγείται ο νυν δήμαρχος Γ. Καμίνης με 22,4% και ακολουθούν οι Άρ. Σπηλιωτόπουλος με 13,6%, Γ. Σακελλαρίδης με 12,5%, Ν. Κακλαμάνης με 11,8% και Ηλ. Κασιδιάρης με 9%.
Ο Γιώργος Καμίνης επικρατεί σαφώς και σε ενδεχόμενο β' γύρο, με 42,5% έναντι 30,3% του Άρη Σπηλιωτόπουλου, με 42,3% έναντι 28,2% του Γαβριήλ Σακελλαρίδη του ΣΥΡΙΖΑ και με 44,1% έναντι 30,4% του Νικήτα Κακλαμάνη και τελευταίος είναι ο Η.Κασιιάρης με 17,9% θετικές γνώμες.
Τώρα, πώς γίνεται ο Η.Κασιδιάρης με τα εξαιρετικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς του και την σαφή πόλωση στο πρόσωπό του να τον συμπαθεί το 17,9% και να τον ψηφίζει μόνο το 9%, αυτό μόνο η GPO μπορεί να το εξηγήσει.
Προσοχή: Δεν είναι η υποψηφιότητα για την οποία από το σύνολο των ψηφοφόρων μπορεί κάποιος να πει "Τον συμπαθώ" και να ψηφίσει άλλον υποψήφιο. Είναι μια πολύ συγκεκριμένη υποψηφιότητα.
Ας έχεις θετική άποψη για το πρόσωπό του, τον ψηφίζεις. Τέλος.
Δεν μπορείς να πεις στην έρευνα "Έχω θετική γνώμη για την Κασιδιάρη" και να ψηφίσεις Σπηλιωτόπουλο ή Κακλαμάνη ή Καμίνη κλπ. Απλά ψηφίζεις Κασιδιάρη. Αντίθετα, στην πρόθεση ψήφου μένει με 9% κατά την GPO δηλαδή τους μισούς ψήφους από την συμπάθεια που δείχνουν στο πρόσωπό του. 
Τελείως μα τελείως αντίθετη εικόνα παρουσιάσει η δημοσκόπηση του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Ι.Πανά της οποίας τα στοιχεία βλέπουμε εν συνεχεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...