Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Έκρυθμη η κατάσταση στη Ουκρανία





Aίμα χύθηκε στο Νικολάεφ πόλη με ρωσόφωνο πληθυσμό όταν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων της νύχτας νεοναζί του "Δεξιού Τομέα" που έχουν μεταφερθεί εκεί, από την δυτική Ουκρανία προς εκφοβισμό των ρωσικών πληθυσμών, άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως τους διαδηλωτές. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 20 τραυματίες οι περισσότεροι των οποίων φέρουν τραύματα από πυροβολισμούς, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.
Το Νικολάεφ είναι ιδιαιτέρως σημαντική πόλη για την Ουκρανία, αφού εκεί βρίσκονται τα ναυπηγεία της χώρας. Πρόκειται για πόλη του μισού εκατομμυρίου.
Την ίδια στιγμή στο Ντόνετσκ πολλά αστυνομικά τμήματα αρνούνται να προβούν σε ενέργειες εναντίον των διαδηλωτών, και δεν υπακούν σε απευθείας εντολές της νεοναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου. Την ίδια στιγμή ειδικές αστυνομικές δυνάμεις των "Mπερκούτ" που στάλθηκαν από το Κίεβο για να εισβάλουν στο καταληφθέν κτήριο της περιφέρειας του Ντόνετσκ, όπου ρωσόφωνοι κήρυξαν χθες την "Ανεξάρτητη Δημοκρατία του Ντόνετσκ", αρνήθηκαν να το πράξουν.
Η συνέχεια εδώ

Ουκρανία: Λιντσάρισμα βουλευτή που ζήτησε να μην απαγορευθεί η ρωσική γλώσσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...