Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Δεν γαμιέσε ρε Δήμου να ασπρίσεις.



Για να στο πούμε χοντρά μήπως και καταλάβεις πόσο αξίζουν τα λόγια σου. .
Πάλι προκαλεί ο Δημου από το "Ποτάμι", πιάνοντας αυτή τη φορά, τον κλήρο και το "Άγιο Φως". Ο ξευτίλας  προσπαθεί εσκεμμένα να χτυπήσει όλους τους ελληνικούς μύθους και να ξεγυμνώσει την ελληνική παράδοση.

Το άρθρο του έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση της Αρχιεπισκοπής αλλά και του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, αφού σε αυτό κάνει λόγο για "δήθεν Άγιο Φως" , ενώ δίνοντας τον ορισμό του αντικληρικού τονίζει:

«...Ο αντικληρικός δεν είναι απαραίτητα άθεος, ούτε καν εναντίον της θρησκείας. Είναι εναντίον του κλήρου – δηλαδή αντίθετος με τους τρόπους και τις πρακτικές της εκκλησίας. Στην ακρότατη περίπτωση και εναντίον της ύπαρξής της. Μπορεί να την θεωρεί περιττή. Δεν χρειάζεται μεσολαβητές ανάμεσα στον εαυτό του και τον Θεό. Δύναται να είναι κανείς πιστός Χριστιανός χωρίς μητροπολίτες, εικόνες, καντήλια και εξαπτέρυγα. Ίσως μάλιστα να είναι πιο σωστός αυτός που ακολουθεί απλώς την Επί του Όρους Ομιλία.»

Λέει ότι τόσο ο αντικομμουνισμός όπως και ο αντικληρικισμός θεωρούνται ως αντιδραστικές και δογματικές τοποθετήσεις. 

 Και καταλήγει: «Όσο πλησιάζει το Πάσχα και σκέπτομαι πως πάλι θα ξοδέψουμε χρήματα για να φέρουμε το (δήθεν) Άγιο Φως και να το υποδεχθούμε με τιμές αρχηγού κράτους, γίνομαι εμμανής αντικληρικός. Και υποθέτω πως το ίδιο θα γινόταν και ο Ιησούς, που από ότι ξέρουμε, δεν πίστευε σε ειδωλολατρικά σύμβολα – και μάλλον θα μοίραζε τα χρήματα στους φτωχούς.»


Ακόμα κι αν το Άγιο Φως κάποιοι δεν το πιστεύουν δεν παύει να είναι μια παράδοση με την οποία έχουμε συνδυάσει το Πάσχα, μια γιορτή που για μας σημαίνει εκτός από θρησκεία και οικογενειακές αναμνήσεις. Ο Ν.Δήμου προφανώς θέλει να τα στερήσει αυτά από τον κόσμο, για να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες ρίζες με τον τόπο αυτό.

Οι εικόνες πάλι, αφού τον ενοχλούν και αυτές, είναι μέσον για να επικεντρωθεί κάποιος στο Θείο. Κανείς δεν λατρεύει τις εικόνες, όπως και οι Αρχαίοι δεν λάτρευαν τα αγάλματα, παρότι ψευδώς κάποιοι το ισχυρίζονται. 

Όσο για τον κλήρο, να θυμίσουμε τον δεύτερο "Λεωνίδα" τον Παπαφλέσσα, αλλά και ότι χάρις τον κλήρο σώθηκε ο Ελληνισμός στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, που κράτησε ζωντανή τη γλώσσα και την θρησκεία.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα φιδια παντα φιδια.Απλως λιωστε το κεφαλι του.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ??

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...