Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Όταν σου δίνουν τα εύσημα οι Σόιμπλε- Ντάισελμπλουμ ξεπερνάς και τον Τσολάκογλου.



Ρε τι μας θυμίζει ….τι μας θυμίζει…Αυτός ξεπέρασε τον ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ,

Την πεποίθηση ότι «η Γερμανική Ευρώπη βγήκε πιο ενωμένη από ποτέ» εξέφρασε ο Τσολακογλου  στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του δείπνου στο Μουσείο της Ακρόπολης, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Σόϊμπλε - φον Κρόσιγκ και τον επικεφαλής της Eurogroup Ντάισελμπλουμ - Γκεμπελς    Όπως είπε «η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή», τονίζοντας ότι η ελληνογερμανική  οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει.
«Μετατρέψαμε μια οδυνηρή κρίση σε ευκαιρία, μια δοκιμασία σε εφαλτήριο ανάπτυξης» είπε και πρόσθεσε ότι έχουμε προβλήματα αλλά γινόμαστε δυνατότεροι και μαθαίνουμε από τα λάθη μας. «Πετύχαμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους υπουργούς Οικονομικών των 28 γερμανικών χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να αναφερθεί στο επίμαχο διπλωματικό θέμα των μαρμάρων του Παρθενώνα για λόγους αντιαγγλικανισμού   λέγοντας:
«Ένας βάρβαρος, ο Λόρδος Έλγιν ξερίζωσε μάρμαρα από την Ακρόπολη. Από τότε η χώρα μου προσπαθεί να φέρει πίσω τα μάρμαρα (…) Εξακολουθούν να λείπουν από τις καρδιές μας», δηλώσεις που απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων γερμανοδουλων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...