Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Αυτό είναι το… μέλλον της Ευρώπης .

Ανοίγουν κεφάλια στις Βρυξέλλες σε όσους διαμαρτύρονται για την φτώχια! 
Δεκάδες ήταν οι τραυματίες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης, με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, κατά των πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο των Βρυξελλών ως την ευρωπαϊκή συνοικία για να καταγγείλουν τις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη, έπειτα από έκκληση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (CES).
Στο τέλος της διαδήλωσης σημειώθηκαν επεισόδια με τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση αντλίας νερού και δακρυγόνων για να απομακρύνουν το πλήθος από τα κτήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη – κυρίως από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πολωνία – πήραν μέρος στη διαδήλωση, μαζί με μικρή ομάδα Ελλήνων εργαζόμενων.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τουλάχιστον 28 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί, τραυματίσθηκαν.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας των Βρυξελλών Ίλσε Φαν ντε Κίρε, εννέα διαδηλωτές μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία καθώς τραυματίστηκαν είτε από πτώση, είτε επειδή χτυπήθηκαν από αντικείμενα. Μεταξύ αυτών είναι και μία γυναίκα που φέρει τραύμα στο κεφάλι από μια μεγάλη πέτρα και επρόκειτο να χειρουργηθεί.
Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής εάν έγινε η επέμβαση και σε τι κατάσταση είναι η τραυματίας.
Άλλοι 16 διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά και δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευτούν.

Από την πλευρά των αστυνομικών, τραυματίστηκαν μία επιθεωρήτρια της αστυνομίας που δέχτηκε μια πλάκα πεζοδρομίου στο κεφάλι και έχασε τις αισθήσεις της για μερικά λεπτά, μολονότι φορούσε κράνος και δύο άνδρες που χτυπήθηκαν από αντικείμενα στο υπογάστριο και την κνήμη.
Πηγή

 

 Σε εξέλιξη, επεισόδια έξω από το υπουργείο Παιδείας


Συγκλονιστική επιστολή δασκάλας: «Αποχωρώ από τη ΔΟΕ γιατί δεν θέλω άλλους πουλημένους αγώνες»



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΡΑΒΔΟΥΧΩΝ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...