Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Οδηγίες προς…. κατακτημένους




Όταν σε θαυμάζουν οι Σοιμπλε-Μερκελ είσαι έτοιμος για τον… φούρνο …με …πατάτες.

Nα μην παρασύρονται από ανεύθυνους πολιτικούς ζήτησε από τους Έλληνες, σήμερα, o Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και, εάν οι Έλληνες συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, έχουν σημαντικές πιθανότητες να τα καταφέρουν…. να επιβιώσουν . «Οι Έλληνες υποφέρουν από τα μέτρα εξυγίανσης» σημείωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, απέδωσε, ωστόσο, τα σημερινά προβλήματα στις παραλείψεις των περασμένων δεκαετιών, τις οποίες οι Έλληνες καλούνται σήμερα να πληρώσουν και διευκρίνισε ότι η Ευρώπη και η Γερμανία δεν είναι υπεύθυνες για τα προβλήματα της Ελλάδας. Κάλεσε, δε, τους Έλληνες πολίτες να μην παρασύρονται από ανεύθυνους πολιτικούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ευθύνονται άλλοι για τα προβλήματά τους.
Εξάλλου τον μεγάλο θαυμασμό της Μέρκελ για τον δύσκολο δρόμο της Ελλάδας, εξέφρασε ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψή της, στις 11 Απριλίου, στην Αθήνα. «Η καγκελάριος έχει εκφραστεί, επανειλημμένα, δημοσίως για το με πόσο θαυμασμό βλέπει την ελληνική πορεία, για το ότι η ίδια έχει επίγνωση του πόσο δύσκολος είναι για μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού αυτός ο δρόμος, ο οποίος, όμως, δείχνει τώρα τις πρώτες επιτυχίες.
Και για αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσει επιτόπου, με τον κ. Σαμαρά και …άλλους» δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και, ότι «δεν χρειάζεται ιδιαίτερος λόγος» για να επισκεφθεί η κ. Μέρκελ την Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στη στενή σχέση συνεργασίας των δύο χωρών. «Η Ελλάδα είναι στενός εταίρος της Γερμανίας, υπάρχει στενή συνεργασία. Απαντώντας σε ερώτηση εάν η κ. Μέρκελ πρόκειται να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης δεν είναι ακόμη διαθέσιμο, αλλά διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια επίσκεψη για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση και οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...