Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Τελικά τα ..έσπρωξε στον Μιχελάκη και ο… Πάλλης;



Ο νυν υπουργός Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης κατηγορείται ότι στις αρχές του 2013, χρηματίστηκε με την ιδιότητα του βουλευτή από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, για να καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή σε βάρος του πρώην συνεταίρου του τελευταίου, εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη!
Αυτό αναφέρει το περιοδικό HOT DOC που κυκλοφορεί αύριο Πέμπτη, αποκαλύπτοντας ότι σε έρευνα που έγινε από αστυνομικούς με την παρουσία εισαγγελέα στα γραφεία του έγκλειστου σήμερα στις φυλακές Κορίνθου Α. Πάλλη, βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις οι οποίες περιέγραφαν το χρηματισμό του νεοδημοκράτη τότε βουλευτή, Γ. Μιχελάκη, προκειμένου να καταθέσει στη Βουλή ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου σε βάρος επιχειρηματικών αντιπάλων του.
Όπως μάλιστα υποστηρίζει το HOT DOC, για την υπόθεση αυτή έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας, η οποία διαβιβάστηκε από τον περασμένο Δεκέμβρη στο Άρειο Πάγο για να αποσταλεί μέσω - του υπουργείου Δικαιοσύνης - στη Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί η άρση ασυλίας του Γ. Μιχελάκη.
Όπως υποστηρίζει ωστόσο το HOT DOC:
«Το Δεκέμβριο, η δικογραφία φαίνεται να φεύγει για τον Άρειο Πάγο, αλλά χάνεται. Τέσσερις μήνες μετά και παρότι άλλες δικογραφίες που αφορούν άλλους βουλευτές εστάλησαν την ίδια περίοδο και πήγαν στη Βουλή η «δικογραφία Μιχελάκη» δεν πήγε.
Από τα επίσημα έγγραφα της Βουλής φαίνεται πως ως τις 3 Απριλίου δεν είχε πάει η δικογραφία. Σε συνομιλία που είχαμε με τον διευθυντή του υπουργού Δικαιοσύνης, υποστήριξε πως δεν θυμάται να πήρε το Υπουργείο τέτοια δικογραφία από τον Άρειο Πάγο για να τη στείλει στη Βουλή.
Μέσα σε μία διαδρομή που είναι νομικά σαφής προσδιορισμένη και γεωγραφικά αποτελεί μια απλή διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, η δικογραφία και η ευθύνη έχουν χαθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...