Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Βρέ αρχιμαλάκα και γελοίε Σαμαρά ξέρεις τι σημαίνει.. έντιμοι κομματικοί κανόνες;



«Αυτή την εικόνα, ίσως να μην την ξαναδεί ο κόσμος ποτέ», είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης στην εκπομπή του Τράγκα. «Ένας πρωθυπουργός, να γράφει ο ίδιος με το χέρι του, την διαγραφή ενός βουλευτή του».

Και πρόσθεσε «παραλίγο να πάρει ο ίδιος το μικρόφωνο από τον Τραγάκη και να αναγγείλει ο ίδιος, την διαγραφή μου».

Εδώ θα κάνουμε την παρένθεση για να πούμε επειδή ξέρουμε τι σημαίνει.. έντιμο πειθαρχικό συμβούλιο ότι.. ουδείς διαγράφετε από το κόμμα εάν δεν κληθεί σε απολογία με διορία σαράντα οκτώ ωρών για να υποβάλλει τις αντιρρήσεις του. Δυστυχώς όλα τα γαμημένα κόμματα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων διασύρουν τον θεσμό, αφού οι αρχηγοί διορίζουν τους « δικαστές»  για να τους κάνουν τα κέφια – πίπες, όπως και όλα τα άλλα, και μετά ζητούν εντιμότητα και πειθαρχία.  
Το να πούμε γαμούμε και σπίτια τους και τις οικογένειες αυτών που καταστρατηγούν τον θεσμό, είναι το λιγότερο.     

Στην ερώτηση, πως νιώθει που υπήρξε φίλος με τον Αντώνη Σαμαρά, απάντησε πως «έπεσα έξω, στην εκτίμησή μου».

Είπε ακόμη, πως είναι οργανωμένος στην ΝΔ από το 1964 (ΕΡΕ τότε) και την εγγραφή του στη νεολαία, την είχαν υπογράψει ο Μιλτιάδης Έβερτ και ο Χάρης Καρατζάς. Και συνεπώς, «κανένας Σαμαράς, δεν μπορεί να με διαγράψει από το κόμμα και τους φίλους μου».

Από τον Άννα στον Καϊάφα

Τέλος είπε, πως την ώρα που ο κόσμος έβλεπε να διεξάγεται η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, έξω από την αίθουσα της Βουλής, στο κυλικείο και σε δυο γραφεία (το ένα ήταν του Μπαλτάκου και το άλλο του Βενιζέλου, όπως αποκάλυψε) λάμβανε χώρα ένα έντονο παρασκήνιο.

Εκπρόσωποι διαφόρων φορέων πήγαιναν πρώτα στο γραφείο του Μπαλτάκου και μετά στου Βενιζέλου, όπου εμφανιζόταν ο Στουρνάρας και παίρνονταν αποφάσεις.

Για τον Στουρνάρα είπε χαρακτηριστικά, πως έλεγε «όχι! Δεν αλλάζει ούτε αράδα εδώ. Δεν το επιτρέπει η τρόικα».

Τι μαθαίνει κανείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...