Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Βορίδης: Οι επαφές Μπαλτάκου δεν είναι κυβερνητική γραμμή





Είναι δική μας .Να μην μας πάρουν και την δόξα. Για όσους γνωρίζουν από πολιτική και τον Βοριδάκο τα είπε ΟΛΑ. Ακούστε καλά τι λέει. Άλλο το κόμμα και άλλο οι κινήσεις ορισμένων του κόμματος κάτω από το τραπέζι.
Να τοποθετηθούν επί των όσων ακούστηκαν στο επίμαχο βίντεο του διαλόγου Μπαλτάκου-Κασιδιάρη για τις παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη, κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις ο …Μάκης Βορίδης με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο κυνοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε πως τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Xαράλαμπος Αθανασίου, δεν είχαν καμία επαφή με δικαστικούς λειτουργούς για την υπόθεση της ποινικής δίωξης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ενώ έκανε λόγο για δικαίωση του Πρωθυπουργού.

«Από το βίντεο προκύπτει ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει καμία σχέση με αυτά που λέει ο γραμματέας της κυβέρνησης. Είναι ξεκάθαρο πως βρίσκεται σε διαφορετική γραμμή».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η αποπομπή Μπαλτάκου αποδεικνύει ότι οι επαφές με την Χρυσή Αυγή δεν αποτελούσαν επίσημη κυβερνητική γραμμή.

Ωστόσο, τόνισε ότι το βαρύ πολιτικό ατόπημα στο οποίο υπέπεσε ο κ. Μπαλτάκος δεν υποβαθμίζει το έργο του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.

Για να μην αδειάσει όμως και τον φίλο του είπε…. «Δεν θα γυρίσουμε να πούμε πως οτιδήποτε έκανε ο Μπαλτάκος ήταν εσφαλμένο», είπε ο κ. Βορίδης.



Για να διευκρινίσουμε ορισμένα πράγματα θα πρέπει να πούμε ότι η λεγόμενη ακροδεξιά δεν  είναι μία και ενωμένη αλλά πολλά παρακλάδια και μεταξύ τους, υπάρχει μεγαλύτερο μίσος από αυτό για τους κουμουνιστές.
Ξεκινά Στον Μεσοπόλεμο, οργανώσεις όπως η ΕΕΕ (Εθνική Ένωσης Ελλάς) ή η από τα πάνω δημιουργημένη ΕΟΝ (Εθνική Οργάνωσης Νεολαίας) του Μεταξά, με την ΕΝΕΠ του Γαρουφαλια και εν συνεχεία του Περρώτη, ΕΝΕΚ του Δακογλου , ΕΠΕΝ του Παπαδοπούλου  , ΜΑΒΗ, "Ελληνική Δύναμη", Πρώτη Γραμμή του Πλεύρη, Κόμμα Ελληνισμού, Ελληνικό Μέτωπο του Βοριδη , "Εθνική Συμμαχία" του Μιχαλόπουλου. Χρυσή Αυγή,  Εθνική Κοινωνική Οργάνωσης Φοιτητών (Ε.Κ.Ο.Φ.) / Ελπιδοφόροι Νέοι (ΟΕΝ – ΣΕΝ) / Οργάνωσης Σπουδαστών Εθνικής Νεολαίας (Ο.Σ.Ε.Ν.) / Εθνική Βασιλική Οργάνωσης Νεολαίας (Ε.Β.Ο.Ν.) / Νεολαία Εθνικής Δράσεως (Ν.Ε.Δ.) / Οργάνωσης Εθνικιστών Φοιτητών Ιατρικής (Ο.Ε.Φ.Ι.) / Οργανώσεις φαντάσματα: Δ.Ο.Ε.Σ., Κ.Φ.Δ.Ε.Ε., Π.Ε.Ε.Σ., Ε.Φ.Α.Ο. ‘Ο Λεωνίδας’, Φ.Ε.Ε.Σ. / Φοιτητική Πνευματική Εστία Πειραιώς / Πανελλήνιος Εθνική Κοινωνική Ένωσης Νέων (Π.Ε.Κ.Ε.Ν.) / Σ.Π.Ε.Α.Ν. (Βύρωνος) / Συριανή Ένωσης Νέων, Ένωση Εθνικιστών Κρήτης, και πολλές άλλες διαχρονικά μικρές και μεγάλες  οργανώσεις.

Από αυτές ξεπεταχτήκαν στελέχη που διείσδυσαν σε όλο το πολιτικό φάσμα κρατώντας όμως την ιδεολογία τους για ….τον εαυτόν τους. Πολλοί εισχώρησαν στο τελευταίο δημοκρατικό «ακροδεξιό» κόμμα ΛΑΟΣ αφού ο Καρατζαφερης που δεν μπορούμε να τον εντάξουμε με την σκληρή έννοια πουθενά, είχε κάνει …γενικό σάλπισμα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ομάδες και ομαδιτσες πολλές φορές ακόμη… και τριών ατόμων που σφάζονταν για την …. Εξουσία- πρωτοκαθεδρία  . Αποτέλεσμα; Ένα κόμμα ..τριάντα ομάδων από την άκρα δεξιά μέχρι και το …Κ.Κ.Ε. και ένας αρχηγός που απλώς προέδρευε, την ίδια στιγμή που ο νεοεισελθών Βοριδης που ονειρεύεται ακόμα να γίνει ο αρχηγός  της ..ενωμένης ελληνικής ακροδεξιάς με δημοκρατικό μανδύα, δημιουργούσε τους δικούς του πυρήνες σε …όλες τις ομάδες, ελπίζοντας να αναλάβει την αρχηγία του ΛΑΟΣ ως σκαλοπάτι να ανώτερα..κλιμάκια. Ασφαλώς κατάλαβε ότι αυτό ήταν αδύνατον αφού αντιδρούσαν σφοδρά κάποιες ποιο υγιείς δυνάμεις που υπήρχαν εντός του κόμματος .
 Εμείς γνωρίζουμε καλά ότι ο Καρατζαφερης ήταν γνώστης όλων αυτών των κινήσεων του Βοριδη, αλλά αγνοούμε με ποιων εντολή τον προώθησε στην τότε κυβέρνηση Παπαδήμου μπάζοντας τον κυριολεκτικά στην κεντρική πολιτική σκηνή, με αποτέλεσμα μνα μεταπηδήσει εν συνεχεία στην συστημική Νέα δημοκρατία.     
Το θέμα Βοριδης στην πολιτική σκηνή δεν έχει ολοκληρωθεί. Τώρα αρχίζει, με απρόβλεπτες συνέπιες, αφού οι φίλοι και συνοδοιπόροι του είναι σε όλο το πολιτικοοικονομικό φάσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...