Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Και γιατί δεν «φτύνετε» το έκπτωτο τουρκόφιλο λαμόγιο που… δεν έπρεπε να είναι δήμαρχος;



Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος διεκδικεί εκ νέου τη δημαρχία της συμπρωτεύουσας, φέρεται να μην έχει δικαίωμα υποψηφιότητας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ενώ παράλληλα θα πρέπει να εκπέσει άμεσα από το αξίωμά του.
Η ενδεχόμενη αποπομπή του κ. Μπουτάρη από το αξίωμά του φέρεται να έχει δημιουργήσει πανικό στο περιβάλλον του δημάρχου, ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού « Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη»
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη συνταχθεί ένσταση που αναμένεται να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης βάσει της οποίας εγείρεται ζήτημα ασυμβίβαστου για τον κ. Μπουτάρη λόγω θητείας του στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του taxalia.blogspot.gr η ένσταση επικαλείται την νομοθεσία 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/07-06-2010), δηλαδή του «Νόμου Καλλικράτη», περί κωλυμμάτων και ασυμβίβαστων.
Αυτή τη στιγμή είναι προς ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών». Σε αυτό το νομοσχέδιο και ειδικότερα στο άρθρο 26 υπάρχει τροποποίηση του σχετικού άρθρου 14 του Νόμου Καλλικράτη ως προς τα κωλύματα και ασυμβίβαστα. Όμως η τροποποίηση αυτή αφορά άλλες κατηγορίες προσώπων και όχι περιπτώσεις σαν του νυν Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...