Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Αύξηση των συντάξεων. Στα 300 ευρώ οι νέες..



Αποκαλυπτικά των προθέσεων της Νουδούλας τα όσα αναφέρει η χθες η «Αυγή» στο κύριο άρθρο της. Επισήμως η Πειραιώς δεν αντέδρασε και τα φιλικά προς αυτήν μέσα προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα.

Παρεμβάσεις έγιναν από τον Χρ. Σταϊκούρα και τον διευθυντή του γραφείου του Κ. Μητσοτάκη στο Facebook, ενώ ο καθ' ύλην αρμόδιος Γ. Βρούτσης ήταν εχθές εξαφανισμένος.
Επί της ουσίας οι εκπρόσωποι της Ν.Δ., που ωρύονται για fake news δεν έχουν διαψεύσει τίποτα από τη χθεσινή αποκάλυψη της «Αυγής».

Δεν διέψευσαν ούτε την επέκταση της εισφοράς 7% σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες ούτε το σχέδιο για κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών ούτε την εργασία για νεότερους συνταξιούχους. Δεν μίλησαν για τα 50 δισ. του κόστους μετάβασης, που είναι ένα νέο Μνημόνιο.

Το μόνο που προσπάθησαν να διαψεύσουν είναι η υποχρεωτική ένταξη στον ιδιωτικοποιημένο επικουρικό πυλώνα. Αυτοδιαψεύδονται όμως, αφού όλη η επιχειρηματολογία τους παίρνει ως δεδομένο ότι το σύνολο των νέων ασφαλισμένων, από το 2021 και μετά, θα μπαίνει στο ιδιωτικοποιημένο σύστημα. Άρα θα είναι υποχρεωτικό.

Όσο για τον Χρ. Σταϊκούρα, δεν ήταν σε θέση ή δεν ήθελε να ξεκαθαρίσει πώς θα καταβάλλονται οι εισφορές με το νέο σύστημα. «Θα το δούμε όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο» είπε δείχνοντας την προχειρότητα και τη μυστικοπάθεια με την οποία η Ν.Δ. μαγειρεύει την εκχώρηση του ασφαλιστικού σε ιδιώτες.
 
Εγγύηση για μισή σύνταξη!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ανδρέα Πετρόπουλου στην «Αυγή», όσα επιμελώς αποκρύπτει η Νέα Δημοκρατία στο ασφαλιστικό, τα αποκαλύπτουν οι άμεσοι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που σχεδιάζουν τη «μεταρρύθμιση» του ασφαλιστικού και την παράδοσή του (αρχικά με τις επικουρικές) σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
Στην κλειστή σύσκεψη (και στα ανεπίσημα που παρουσιάζει σήμερα η «Αυγή») επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει εισήγηση για τον περιορισμό της εγγυημένης σύνταξης από το κράτος (δηλαδή από το δημόσιο σύστημα ασφάλισης) στο 50%!.
Στην εισήγησή τους χαρακτηριστικά σημειώνουν ως «αναγκαία τη μεταρρύθμιση του Ν. 4387/16, για να δημιουργηθεί χώρος για ζήτηση ιδιωτικών συνταξιοδοτικών προϊόντων», υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι με το σύστημα των τριών πυλώνων «οι ασφαλισμένοι θα καρπώνονται από την πορεία της οικονομίας και των αγορών και θα είναι συμμέτοχοι στο ρίσκο της οικονομίας και θα λειτουργούν ως μέτοχοι»! Ουσιαστικά οι ίδιοι σύμβουλοι τιτλοφορούν την εισήγησή τους «Πλήρης ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού και εξατομίκευση του κινδύνου»!

Περικοπές για προσωπική διαφορά και βαρέα

Μπαίνοντας στην ουσία της πρότασής τους τονίζουν ότι ο πρώτος πυλώνας (δηλαδή το δημόσιο σύστημα) θα αποδίδει αναπλήρωση εισοδήματος (σύνταξης) 50%, με τον δεύτερο και τον τρίτο πυλώνα να καλύπτουν το υπόλοιπο.

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...