Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Του «ξίνισε» η λούγκρα του Μπογιόπουλου.


Αυτός ο κύριος με το κίτρινο μπλουζάκι στη φωτογραφία είναι ο Τσακαλώτος. Πριν γίνει υπουργός.Ήταν τότε που διαδήλωνε και – μεταξύ όλων των άλλων – υποσχόταν την “άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ”. Μετά έγινε υπουργός. Μάλιστα είναι εκείνος ο υπουργός που εφάρμοσε κατά γράμμα τόσο το 3ο Μνημόνιο, όσο και τα Μνημόνια των προηγούμενων (που θα τα καταργούσε).

              Είναι ο υπουργός που έβαλε ταφόπλακα σε ό,τι είχε απομείνει από το ΕΚΑΣ.
  • Είναι ο υπουργός που το ξεπούλημα των αεροδρομίων, των τρένων, των λιμανιών, της ενταγμένης στο Υπερταμείο δημόσιας περιουσίας, φέρει την σφραγίδα του.
  • Είναι ο υπουργός – αυτός, ο υπερασπιστής των σπιτιών του λαού – που έκανε ηλεκτρονικούς τους πλειστηριασμούς.
  • Είναι ο υπουργός που δήλωνε ότι: “Αν το αφορολόγητο πέσει κάτω και από τις 9.000 ευρώ θα καταψηφίσω και θα παραιτηθώ”. Τελικά το αφορολόγητο έπεσε στα 8.636 ευρώ, αυτός δεν παραιτήθηκε και φυσικά ψήφισε.
  • Είναι ο υπουργός που η οικειοθελής φορολόγηση των εφοπλιστών, η μείωση του φόρου στους καναλάρχες και η μείωση φόρου στους καζινάδες, η νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζιτών, φέρουν την υπογραφή του.
  • Είναι ο υπουργός των “σεσημασμένων” και “αιματοβαμμένων” πλεονασμάτων της λιτότητας μέχρι το 2060.
  • Είναι ο υπουργός επί των ημερών του οποίου 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι είναι στο έλεος της εφορίας, με τα 2,2 εκατομμύρια εξ αυτών να αδυνατούν να ανταποκριθούν σε ένα χρέος μέχρι 500 ευρώ και τα 3,7 εκατομμύρια σε ένα χρέος έως 5.000 ευρώ.
  • Είναι ο υπουργός που μόνο το 2018 επέδειξε στην τρόικα την εξής επίδοση: Ο αριθμός των φορολογουμένων που υπέστησαν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις κλπ ανήλθε σε 1.168.438 και ο συνολικός αριθμός οφειλετών για τους οποίους η φορολογική διοίκηση δύναται να λάβει μέτρα να έχει εκτιναχτεί σε 1.821.736.
  • Είναι, δε, ο υπουργός που – ήδη από το 2015 – κορδακιζόταν στους Financial Times για τις ικανότητές του. Έλεγε: “Μπορώ να κάνω πράγματα που δεν είναι ιδιαίτερα αριστερά”
Αυτός ο κύριος, λοιπόν, λίγο πριν ψηφιστεί η τελευταία κυβερνητική τροπολογία με την οποία χαρίζουν πρόστιμα εκατομμυρίων επί εκατομμυρίων σε ολιγάρχες (έτσι έκλεισαν την κυβερνητική καριέρα τους, με μια τροπολογία που χαρίζει εκατομμύρια σε ολιγάρχες), έκανε στην Βουλή την ακόλουθη δήλωση: Αν κερδίσει η ΝΔ, θα είναι άλλο ένα τεράστιο λάθος του ΚΚΕ”…

Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Και το συμπέρασμα προφανές: Οι άνθρωποι αυτοί, από τον καθηγητή Τσακαλώτο μέχρι τον τελευταίο “αριστερό” βουλευτάκο, επί 4,5 χρόνια, δίπλα στις άλλες τους ενασχολήσεις (γλείψιμο Τραμπ, γλείψιμο δολοφόνου Νετανιάχου, συγκυβέρνηση με ακροδεξιούς Καμμένους κτλ), επέδειξαν καταπληκτική επιμέλεια σε ένα ξεχωριστό είδος εκπαίδευσης: Εκπαιδεύτηκαν να μην ντρέπονται. Κι έγιναν ασυναγώνιστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...