Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Τους κρέμασαν στα μανταλάκια οι «Γερμανοί»


Στη… σέντρα βρέθηκαν για ακόμη μια φορά οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, οι οποίοι παρότι χρωστάνε δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους.
Συγκεκριμένα, δημοσιοποιούνται ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων με:
α) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας (TAXIS) και Τελωνείων (ICISnet).
β) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης προς τον Ε.Φ.Κ.Α. ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.).
Στις λίστες φιγουράρουν πάλι πτωχευμένες επιχειρήσεις ή εταιρίες που έχουν βάλει λουκέτο εδώ και χρόνια, όπως η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, η Ολυμπιακή, η Sprider κ.α. δείγμα του παραλογισμού του συστήματος, που τελικά διατηρεί εν ζωή χρέη άνω των 104 δισ ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα είναι είναι ζήτημα αν είναι εισπράξιμα τα 20 δισ.

Τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου:

Δείτε εδώ ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ (άντληση στοιχείων 28/06/2019).

Δείτε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές νομικών προσώπων και οντοτήτων προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ (άντληση στοιχείων 28/06/2019).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...