Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ΄ ανέβει στο κρεββάτι


Φρένο στην ασυδοσία των νταβατζήδων της Αττικής Οδού οι οποίοι μεθόδευαν εκβιαστικά νέα αύξηση των διοδίων, έβαλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.
Μετά από εισήγησή του αναστέλλεται η αύξηση των διοδίων της Αττικής Οδού μέχρι να ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος της Κοινοπραξίας.
Οι δύο εταιρείες που εκμεταλλεύονται την Αττική Οδό συνδέονται άμεσα με το παλιό σύστημα της διαπλοκής κι όπως συνηθίζουν διεκδικούν μονίμως περισσότερα κέρδη χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
Πρόκειται για ένα τεράστιο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο με δεδομένο ότι οι δύο κατασκευαστικοί όμιλοι που συγκροτούν την Κοινοπραξία έχουν στήσει θυγατρική εταιρεία για τη συντήρηση της Αττικής Οδού χρεώνοντας ανεξέλεγκτα τεράστια ποσά.
Με βάση τη σύμβαση που έχει υπογραφεί η απόδοση της Αττικής Οδού ορίζεται στο 11,8% ετησίως των επενδυμένων κεφαλαίων.
Οι δύο εταιρείες, ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ των Καλλιτσάντση και Μπόμπολα και η J&P των Παρασκευαΐδη και Ιωάννου, υποστηρίζουν ότι η απόδοση έπεσε στο 8%.
Βέβαια κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια την απόδοση της επένδυσης γιατί τα έξοδα των συντηρήσεων τα οποία κατευθύνονται σε θυγατρική τους εταιρεία αφαιρούνται από τα κέρδη.
Όπως αντιλαμβάνεστε οι εργολάβοι είναι εντελώς ασύδοτοι αφού μόνοι τους διαμορφώνουν το ποσοστό κέρδους και γι’ αυτό εκβιάζουν μονίμως για αυξήσεις.
Στο κόλπο συμμετέχουν και οι τράπεζες οι οποίες χρηματοδότησαν το έργο, αφού τα διόδια είναι η βασική πηγή εσόδων για τους δύο κατασκευαστικούς ομίλους που είναι ανοιχτές δανειοδοτήσεις επειδή δεν πήγαν καλά σε άλλες δουλειές.
Για να διαμορφώσουν το κλίμα της αύξησης των διοδίων οι εταιρείες που συμμετέχουν στην Κοινοπραξία προχώρησαν σε μεγάλη διαφημιστική καμπάνια που είχε στόχο να χειραγωγήσει τα Μέσα Ενημέρωσης.
Μετά από εισήγηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη, με διάταξη που περιλαμβάνεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, αναστέλλεται η αύξηση διοδίων της Αττικής Οδού Α.Ε. μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «Η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και η υπηρέτηση των συμφερόντων των φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών υπήρξε αταλάντευτα απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Κυβέρνησης».

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης, ενώ υποστηρίζει ότι το υπουργείο Υποδομών ήταν ενήμερο από τον Δεκέμβριο για τις επερχόμενες αυξήσεις.
Εμφανιζόμενη βέβαιη για την δικαίωσή της, η εταιρεία προειδοποιεί ότι οι πολίτες θα επωμιστούν όχι μόνο τα νέα, αυξημένα διόδια αλλά και τις αποζημιώσεις που θα της επιδικαστούν.

Πρόκειται για τις ληστρικές Ελλάκτωρ(Ακτωρ)+ JP Αβαξ, εταιρείες ανάμεσα στις καταδικασθέντες να πληρώσουν πρόστιμα(αν και αστεία σε σχέση με το ύψος της ληστείας σε βάρος του Δημοσίου) από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για το περίφημο Καρτέλ των Εργολάβων, το οποίο επί τουλάχιστον 23 χρόνια έστηνε και υπερκοστολογούσε δημόσια έργα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...