Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Ψεκάστε σκουπίστε... τελειώσαμε. Πάμε τώρα για κοντοσούβλι.


Σε όλες τις προεκλογικές περιόδους μετά το 2009 εν όψει εθνικής κάλπης, ο ΚΟΥΡΑΣΜΈΝΟΣ απηύθυνε κάλεσμα στήριξης και έστελνε μήνυμα ενότητας , είτε με γραπτή δήλωση, είτε μαγνητοσκοπημένα σε τηλεοπτικά κανάλια. Επίσης, είχε κάνει δημόσια παρέμβαση πριν το δημοψήφισμα του 2015, αλλά και κατά καιρούς προχωρούσε σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους, στο πλαίσιο πολιτικών εκδηλώσεων.
Αυτή τη φορά, όμως μετά από εικοσιτετράωρη άδεια που πήρε , συμμετέχει πιο ενεργά στη μάχη των εκλογών, αποφασίζοντας να ανέβει στο βήμα και να μιλήσει στα στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης, σε μία δυναμική επιστροφή του στο πολιτικό προσκήνιο.
Είναι η πρώτη ομιλία του σε κομματικό ακροατήριο μετά το 2009, και γίνεται σε εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ, στην οποία παρουσιάζονται τα ψηφοδέλτια της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων εκλογομπούρδων είπε ... 
 «Άλλοι έκαναν καριέρα τον αντιευρωπαϊσμό. Εμείς σταθήκαμε άγρυπνοι φρουροί της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Ναι, πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη, να την κάνουμε καλύτερη, πιο αποτελεσματική. Όχι όμως μόνοι μας, να βγάλουμε τα μάτια μας όπως διατυμπάνιζαν κάποιοι. Το κρίσιμο καλοκαίρι του ’15 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Μετά το περιπετειώδες πρώτο εξάμηνο του 2015 η ΝΔ κράτησε τη χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά και χωρίς κανένα κομματικό συμφέρον. Το έκανε γιατί αυτό ήταν το εθνικά ορθό και επιβεβλημένο. Το κάναμε γιατί αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον!» τόνισε.
«Μακεδόνες συμπατριώτες μου», συνέχισε ο κ. Καραμανλής για τα εθνικά θέματα: «Πιστεύουμε στον διάλογο, στις σχέσεις καλής γειτονίας. Όμως απειλές, εκβιασμούς, απόπειρες εκφοβισμού δεν μας πτοούν, δεν γίνονται δεκτές, επιστρέφονται στον αποστολέα! Συστάσεις και πιέσεις, από όπου κι αν προέρχονται δεν γίνονται δεκτές όταν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον. Εμείς τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε! Τελεία και παύλα! Είμαστε εδώ για να σφυρηλατούμε την εθνική ενότητα».
 «Για την Συμφωνία των Πρεσπών δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ορθώς την καταψηφίσαμε. Λυπάμαι όμως γιατί δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο που κατακτήθηκε το 2008. Και το πετύχαμε με βαρύ κόστος, πολιτικό, παραταξιακό και προσωπικό. Έπρεπε και μπορούσαμε ως χώρα να απαιτήσουμε και να πετύχουμε πολύ περισσότερα«, τόνισε επίσης.
Ο πρώην πρωθυπουργός, στην πρώτη του κομματική ομιλία από το 2009, διεμήνυσε πως η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική σταθερότητα, ασφάλεια και καθαρό ορίζοντα και μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση, παρείχε πλήρη στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έστειλε ηχηρά μηνύματα για τα εθνικά ζητήματα.
«Για την Ελλάδα, για την ζωή μας, για τα παιδιά μας» είπε ο πρώην πρωθυπουργός, απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα σε Νεοδημοκράτες… και μη για τις επερχόμενες εκλογές.
«Πάνω απ' όλα η χώρα χρειάζεται μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Οι Έλληνες έχουμε ανάγκη να ανορθώσουμε την αυτοεκτίμησή μας. Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι μια ισχυρή κυβέρνηση με ξεκάθαρο πρόγραμμα και ορίζοντα τετραετίας. Μόνο η παράταξή μας μπορεί να την προσφέρει», ανέφερε και πρόσφερε πλήρη στήριξη στον απουσιάζωντα όμως πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αναλάβει το δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο της εθνικής ανασυγκρότησης», είπε χαρακτηριστικά.
«Σας είπα πάντα την αλήθεια, το ίδιο κάνω και τώρα», ανέφερε ακόμα και απηύθυνε προσκλητήριο σε όλους και σε όλες. «Γνωριζόμαστε χρόνια και γνωριζόμαστε καλά. Ξέρω ότι στα ανηφορικά μονοπάτια πικράναμε και φίλους. Τους θέλουμε δίπλα μας. Σας καλώ να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτήν την αποφασιστική μάχη. Και καλώ όσους επέλεξαν διαφορετικά σε προηγούμενες αναμετρήσεις να έρθουν κοντά μας, να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη».

«Καλώ όλους όσοι σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις επέλεξαν διαφορετικά κόμματα να έρθουν κοντά μας. Δεν μας χωρίζει τίποτα και μας ενώνουν τόσα πολλά», σημείωσε ο κ. Καραμανλής και κατέληξε:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για να τόν επιστρατεύσει τό ιουδαϊκό ιερατείο σημαίνει ότι τό σύστημα τήν έχει πουτσήσει ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...