Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Πού σαι, νιότη, πού δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος!


Αργά το βράδυ των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, μετά τα καταστροφικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής και όταν πλέον τα αποτελέσματα είχαν σταθεροποιηθεί, ο Νίκος Μιχαλολιάκος εκ Μάνης ορμώμενος, δεν ήθελε με τίποτα να βγει μπροστά στις κάμερες. Η σύζυγός του, βουλευτής, Ελένη Ζαρούλια, ήταν αυτή η οποία τον πίεζε αφόρητα να τοποθετηθεί και, όπως πάντα, κατάφερε και έγινε το δικό της.
«Ό,τι δεν μας καταστρέφει, μας κάνει περισσότερο δυνατούς. Χάσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Θα ξαναγυρίσουμε περισσότερο δυνατοί», ήταν τα λόγια του Νίκου Μιχαλολιάκου εκείνο το βράδυ, λόγια συνηθισμένα και καθόλου πρωτότυπα.
Ο χώρος φέρεται ιδιαίτερα σκληρά σε όποιον τον προδώσει.

Του Άρη Σπίνου
Είναι προφανές ότι η ουσιαστική  και προσωπική απόφαση  του υπογράφοντος να μην είναι υποψήφιος στις Εθνικές εκλογές με την Χ.Α παρέχει ταυτόχρονα και την δυνατότητα για...μερικές αλήθειες.Ο εγκλωβισμός του Μιχαλολιάκου μαζί με μια κλειστή ομάδα 50 ατόμων,γύρω από τους καρπούς της εξουσίας και των οικονομικών απολαβών  που  γεύονται,χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες του εκλογικού διασυρμού που υπέστη η Χ.Α στις ευρωεκλογές και τις τρανής ποσοστιαίας κατάπτωσις που θα έχει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές μέχρι την ολική επαναφορά της στα ποσοστά νικοτίνης που αρεσκόταν επι δεκαετίες.  Ο Ν.Μιχαλολιάκος αναζητώντας υπαιτίους,πλήν φυσικά του ευαυτού του,έχει κάνει αποδεκτή την εισήγηση της γυναίκας του, Ελένης Ζαρούλια,να απομακρύνει από εκπρόσωπο  τύπου,μετά τις εκλογές τον Ηλία Κασιδιάρη και να τον αντικαταστήσει με έναν επαγγελματία δημοσιογράφο,που εργάζεται στην εφημερίδα "Δημοκρατία"προκειμένου όπως ισχυρίζεται να αποκτήσει πρόσβαση στα ΜΜΕ.Φυσικά η βασική αιτία δεν είναι αυτή αλλά η συντριπτική υπεροχή που έχει ο Κασιδιάρης έναντι αυτού στο κόμμα αλλά και στους ψηφοφόρους της Χ.Α.Όσοι γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία των στελεχών της Χ.Α λένε ότι:"Ο Κασιδιάρης μπορεί να ανατρέψει τον Μιχαλολιακο σε μία νύχτα με το κλείσιμο του ματιού του"Ενδεικτικό της εκλογικής ανωτερότητας στη βάση της Χ.Α του Κασιδιάρη έναντι του Μιχαλολιάκου είναι ότι το επίσημο ευρωψηφοδέλτιο στον δήμο της Αθήνας πήρε σχεδόν 5% ενώ στην διπλανή κάλπη το ψηφοδέλτιο Κασιδιάρη ξεπέρασε το 10%.Το ίδιο έγινε και στην περιφέρεια Αττικής όπου πρώτος σε σταυρούς εξελέγχει ο Πατέρας του  που ήταν υποψήφιος στον Πειραιά ενώ στο ψηφοδέλτιο για τον δήμο Πειραιά πρώτη εξελέγχει η μητέρα του.Οι εκλεκτοί του Μιχαλολιάκου σχεδόν πάτωσαν ή δεν εξελέγησαν καθόλου.Χαρακτηριστκή είναι η περίπτωση της κόρης του,Ουρανίας,που πλασαρίστηκε στις τελευταίες θέσεις των εκλεγμένων του ψηφοδελτίου για τον δήμο της Αθήνας.Το "φάγωμα" Παναγιώταρου γίνεται για τα μάτια της... Ελένης. Ο Μιχαλολιάκος διάλεξε να είναι υποψήφιος ανάμεσα στις τρεις επιλογές που είχε, στον Νότιο τομέα της Β'Αθηνών εκεί όπου θα είναι υποψήφιος και ο Παναγιώταρος.Η καθειερωμένη εκλογή Μιχαλολιάκου στην Α'Αθηνών όπου έχει σήμερα την έδρα του βουλευτή,είναι πλέον  αβέβαιή αφού απαιτεί ποσοστό 5%.Έτσι αφού στον βόρειο τομέα το ψηφοδέλτιο αρχίζει από "Ζήτα" για να εκλεγεί η Ζαρούλια και οι άλλες περιφέρειες της Β'Αθηνών,έχουν καπαρωθεί από τον Γερμενή και τον Παππά(δεν τολμάει να τους αγγίξει για άλλους λόγους), η Λοταρία να χάσει την έδρα του  έπεσε στον Παναγιώταρο,επειδή δεν έχει κανέναν υποστηρικτικό βραχίωνα στον κομματικό μηχανισμό και δεν θα κλάψει κανείς επειδή δεν θα είναι βουλευτής.Οσονούπο η απόδειξη του Ρεπορτάζ ;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παρακρατικος της ΕΥΠ ηταν ο Μιχαλολιακος. Χειραγωγησε τους θυμωμενους, επαιξε το ρολο του και παπαλα. Εχουν αλλους λαγους τωρα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...