Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Δεν είναι αχάριστος, αλλά ανακυκλωμένο πολιτικό σκουπίδι.



Για «αχαριστία» προς το πρόσωπο του και για «οικογενειοκρατία» έκανε λόγο την Τρίτη ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Επιμελητήριο Χανίων.
Παράλληλα έκανε γνωστό ότι με τα μέχρι και σήμερα δεδομένα δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος με κανένα κόμμα στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Παρουσία πολιτικών του φίλων λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στα Χανιά, ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε στη μέχρι και σήμερα πολιτική του πορεία και στην προσφορά του στη Ν.Δ, δήλωσε υπερήφανος που όπως είπε δεν είναι από τζάκι και στην πολιτική του πορεία στηρίχθηκε πάντα σε φίλους και στην κοινωνία όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τη σύζυγο του Μαρίκα λέγοντας ότι «ο Κώστας Μητσοτάκης και η σύζυγος του Μαρίκα με σεβόταν. Με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Μαρίκας Μητσοτάκη πέθανε και η ανθρωπιά και το φιλότιμο. Έρχονται τώρα τα τέκνα τους και διαπράττουν τη μεγαλύτερη πολιτική ατιμία που έχει γίνει ποτέ στο νομό Χανίων», υποστήριξε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε σε μια σειρά από λόγους για τους οποίους κατά την άποψη του δεν είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στα Χανιά, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Απέναντι μου έχω την οικογενειοκρατία με την πλέον άθλια μορφή. Όλα γίνονται για την πρωτιά της Ντόρας. Ποτέ δεν συμβαίνει να κόβουν κάποιον που έχει τη λαϊκή στήριξη. Αντιμετωπίζω μια απίστευτη οικογενειακή άθλια συμπεριφορά. Αντιμετωπίζω την αχαριστία από την Ντόρα, την Ντόρα που στάθηκα δίπλα της στη "Δημοκρατική Συμμαχία"», υποστήριξε.
Ακόμα κατηγόρησε τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ ότι στις εκλογές του 2015 στην περιοχή των Χανίων στήριξε συγκεκριμένη υποψήφια με το Ποτάμι.
Όπως ανέφερε «το 2015, έγινε προδοσία του κόμματος στα Χανιά. Γιατί ο κ. πρόεδρος ο σημερινός και η παρέα στήριξαν το Ποτάμι. Συγκεκριμένη υποψηφία του Ποταμιού. Και υπελήφθη ελαχίστων υποψηφίων η ΝΔ και δεν έβγαλε βουλευτή και πήγαν στράφι 2-3 χιλιάδες ψήφοι που πήγαν άλλου. Καταγγέλλω τον πρόεδρο της ΝΔ ως πέμπτη φάλαγγα του κόμματος στις εκλογές του 2015. Ως προδότη του κόμματος».
Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που, όπως είπε, έκανε προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ παρουσιάζοντας και σειρά επιστολών που του είχε στείλει.
«Τον Αύγουστο του 2018 με δέχθηκε μετά από 2,5 χρόνια στο γραφείο του. Μου ζήτησε να τον διευκολύνω για να προχωρήσει σε ανανέωση. Είναι ψεύτης γιατί βάζει στα ψηφοδέλτια μεγαλύτερους από εμένα», υποστήριξε.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης επεσήμανε ακόμα ότι στόχος του ήταν να φύγει από την πολιτική «με ψηλά το κεφάλι και όρθιος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Παράλληλα απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές με κάποιο άλλο κόμμα επανέλαβε τις δύο προϋποθέσεις που είχε θέσει και ήταν, το κόμμα αυτό να μπει στη Βουλή και να αποδεχθεί ότι ο ίδιος θα είναι ανεξάρτητος συνεργαζόμενος υποψήφιος.
«Δεν προέκυψαν αυτές οι προϋποθέσεις. Αυτή τη στιγμή όπως έχουν τα πράγματα δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μητσοτακηε μην ξεχνάμε ότι άσκησε σφοδρή επίθεση στον Όρμπαν λέγοντας ότι «όποιος κάνει ακροδεξιά στροφή δεν έχει θέση στην πολιτική μας οικογένεια» δίνοντας έτσι στήριξη στον ανθέλληνα Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν.
Η επίθεση στον Όρμπαν, βεβαίως, δεν έμεινε χωρίς διαπιστευτήρια προς τις σκοτεινές εκείνες δυνάμεις που κινούν την παγκοσμιοποίηση και βρίσκονται πίσω από την χρηματοδότηση των hot spot και των διάφορων ΜΚΟ. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Μητσοτάκης ο Τσίπρας πήρε 1,6 δισ. ευρώ για να φτιάξει τον «χειρότερο καταυλισμό στον κόσμο», αναφερόμενος στην Μόρια.
Αφού, λοιπόν, ο Μητσοτάκης δεν θα ακολουθήσει πολιτική Όρμπαν, δηλώνοντας μάλιστα ότι τα κλειστά σύνορα τα απεχθάνεται η πολιτική του οικογένεια και παράλληλα μέμφεται την κατάσταση στην Μόρια, εύλογα μπορούμε να συμπεράνουμε πως αυτό που θέλει να πει  είναι ότι αυτός ως πρωθυπουργός θα είχε μεγαλύτερη χλίδα για τους λαθρομετανάστες, όπως κάποτε ο Σαμαράς διαφήμιζε τα δικά του κέντρα λαθρομεταναστών με τις κουζίνες, τα air condition και όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...