Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Μια φορά προδότης, για πάντα προδότης.


Το άρθρο του Σημίτη στην κυριακάτικη Καθημερινή δεν είναι «ύποπτο» επειδή μιλά για την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου το επόμενο διάστημα, ενός «ατυχήματος».
Εξάλλου δεν είναι ο Σημίτης ή η Ντόρα που «προειδοποίησαν» πρώτοι. Εγώ τα έγραψα πρώτος στο TRIBUNE στις 27 Μαΐου.
Το «ύποπτο» είναι ότι τόσο η Ντόρα όσο και ο Σημίτης προεξοφλούν στρατιωτική ήττα, η δε Ντόρα παρακαλά μάλιστα και τον Θεό να μας «φυλάξει», ο δε Σημίτης από την πλευρά του προτείνει να σπεύσουμε εμείς στην Τουρκία και να διαπραγματευτούμε συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων μας στο όνομα της «ειρήνης» βρίσκοντας λύσεις «όχι ευχάριστες».
Μας ζητά δηλαδή να συνθηκολογήσουμε δίχως καν να αγωνιστούμε.
Αυτό είναι το ύποπτο (χωρίς εισαγωγικά).
Για να υποστηρίξει μάλιστα το επιχείρημά του, δηλαδή την προτροπή σε συνθηκολόγηση, ψευδώς ισχυρίζεται ότι και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, προτρέπει «για συμφωνίες εξίσου επωφελείς για τα εμπλεκόμενα μέρη», εξωφρενικό και κατάφωρο ψέμα διότι ο κ. Πάιατ ουδέποτε έχει πει κάτι τέτοιο και επίσης ο ίδιος Σημίτης προεξοφλεί ότι οι σύμμαχοί μας, δηλ. ΗΠΑ, Ισραήλ και Αίγυπτος, θα μας εγκαταλείψουν.
Ο Σημίτης στο άρθρο αυτό δεν απηχεί απόψεις αμερικανικές. Για την ακρίβεια λέει ψέμματα για τους Αμερικανούς και τους υπονομεύει.
Οπότε, αναζητώντας κανείς την άκρη του νήματος, δηλαδή «ποιανού το παιχνίδι παίζει ο Σημίτης;», βρίσκει παρακάτω στο κείμενο του μια επίσης ενδιαφέρουσα αναφορά, όπου εξηγεί ότι δεν πρέπει να προεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια για να μην ενοχλήσουμε τη Ρωσία και την Τουρκία.
Στο αμέσως επόμενο εύλογο ερώτημα, από πότε ο Σημίτης νοιάζεται για τα «νεύρα» της Ρωσίας και της Τουρκίας, η απάντηση είναι ότι η Γερμανία (η μαμά του Σημίτη) στους ενεργειακούς της σχεδιασμούς έχει κοινά συμφέροντα με τη Ρωσία και την Τουρκία και αντίθετα με τα δικά μας και των ΗΠΑ.
Οπότε, ο Σημίτης -για μια ακόμη φορά- δίνει τη γερμανική γραμμή στον Κυριάκο Μητσοτάκη -ο οποίος έχει ιδεολογικό του καθοδηγητή τον Σημίτη και αρχηγό του τον Βέμπερ, το πουλέν του Σόιμπλε- τι να πράξει την επόμενη ημέρα.
Μάλιστα η Ντόρα, σε ό,τι αφορά το «θερμό επεισόδιο» – φάρσα για να συνθηκολογήσουμε, έχει έτοιμο και τον «υπεύθυνο».
Σκοπεύουν να κατηγορήσουν τον Τσίπρα ότι δεν έκανε αρκετά κατευναστικά απέναντι στην Τουρκία. Το είπε η Ντόρα, μιλώντας στον Αυτιά. «Ο Τσίπρας (θα) φταίει»
Κύριος στόχος τους είναι:
Να διαλύσουν τη συμμαχία Ελλάδας, Ισραήλ, Αιγύπτου.
Να μην κατασκευαστεί ο υποθαλάσσιος αγωγός EastMed.
Nα πάρει η Τουρκία μερίδιο από τους δικούς μας υδρογονάνθρακες στην περιοχή του Καστελόριζου και στο Αιγαίο.
Ίσως σε δεύτερη φάση να φτιάξουν τον αγωγό μέσω τουρκικού εδάφους για να μεταφέρουν το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου, όπου στην κατασκευή του εν λόγω αγωγού μέσω Τουρκίας εμπλέκονται και γερμανικές εταιρείες, ήδη πριν το 2015, αλλά το έργο αυτό δεν προχώρησε, επειδή οι Ισραηλινοί είπαν «δεν θα δώσουμε στον Ερντογάν τις στρόφιγγες».
Σε πρώτη φάση
Στόχος τους είναι σε πρώτη φάση να μην γίνει η Ανατολική Μεσόγειος η λεκάνη που θα τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Ευρώπη υπό αμερικανική ηγεσία και ελληνοϊσραηλινή + αιγυπτιακή συμμαχία.
Mια εξέλιξη που καθιστά την Ελλάδα ισχυρό πόλο στην ΕΕ.
H χώρα μας, από εκεί που έχει δρομολογηθεί έως το 2025 να γίνει ένα ενεργειακό «πριγκιπάτο», να καταστεί ξανά γερμανικό προτεκτοράτο, όπως ήμασταν μέχρι το 2015.
Να διώξουν τους Αμερικανούς που μας στηρίζουν στην οικοδόμηση ελληνικής ηγεμονίας στην περιοχή και έχουμε κοινά συμφέροντα, ώστε να διασωθεί η γερμανική ηγεμονία στην ΕΕ σε κοινό άξονα με Τουρκία και Ρωσία.
Αφού καταστρέψουν τη συμμαχία της Ανατολικής Μεσογείου, στη συνέχεια παρέα με τους Ρώσους και τους Τούρκους, δηλαδή και τους Γερμανούς, θα πατήσουν στην Ανατολική Μεσόγειο ως νέα αφεντικά.
Εμμονικοί και ανόητοι.
Προφανώς και είναι εμμονικοί και ανόητοι.
Ποιος αλήθεια μπορεί να αναμετρηθεί με τη στρατιωτική και οικονομική ισχύ των ΗΠΑ; Κανείς.
Ωστόσο, είναι τόσο τυφλωμένοι από τον φανατισμό τους, που δεν βλέπουν ότι η Τουρκία σύντομα μπορεί ακόμα και να μην υπάρχει, τουλάχιστον όπως την ξέραμε.
Δεν αντιλαμβάνονται ούτε τον χάρτη, ούτε τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Πρόκειται για στείρα και αγκυλωμένα μυαλά.
Αλλά επειδή ακριβώς είναι ανόητοι και αμετροεπείς, θα πάνε να συγκρουστούν με την Αμερική, διότι εκεί τους οδηγεί η αλαζονεία τους.
Εκεί τους οδηγεί η κουταμάρα τους.
Σε αυτά προκαλώ να με διαψεύσουν με στοιχεία και επιχειρήματα. Θα χαρώ να με διαψεύσουν.
Προσωπικά γνωρίζω γιατί από το 2013 εκτέθηκα δημόσια υπέρ της συμμαχίας με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.
Να βγουν και οι άλλοι τώρα, εκσυγχρονιστές και νεοδημοκράτες, και να μας πουν τι συμμαχίες θέλουν και με ποιους. Ευθέως. Με παρρησία. Όχι πονηράδες.
Υ.Γ. Το άρθρο του Κώστα Σημίτη στην κυριακάτικη «Καθημερινή» ήταν μια μπούρδα. Ήταν γεμάτο ανακρίβειες και ψεύδη. Δύο πράγματα ήθελε να μας πει: α) Να πάμε να συνθηκολογήσουμε με τους Τούρκους και β) να κάνουμε το Αιγαίο ουδέτερη θάλασσα για να ανεβοκατεβαίνουν ανενόχλητα τα ρωσικά και τα τουρκικά καράβια.
«Η δυνατή επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια θα καταστήσει σημαντικά τμήματα του Αιγαίου και νομικά ελληνική θάλασσα. Η ναυσιπλοΐα θα παραμείνει ελεύθερη αλλά ξένα πλοία, π.χ. τουρκικά ή άλλα που ανήκουν στις χώρες του Ευξείνου Πόντου (Ρωσία, Ρουμανία κ.λπ.), θα οφείλουν πλέον να υπακούουν στις οδηγίες των ελληνικών αρχών. Κατά της επέκτασης θα διαμαρτυρηθούν όχι μόνο η Τουρκία αλλά και η Ρωσία και οι άλλες χώρες του Ευξείνου Πόντου. Μια δυνατή λύση είναι να υπάρξει μια ζώνη ελεύθερης ναυσιπλοΐας που να διασχίζει το Αιγαίο Πέλαγος», έγραψε ο Κώστας Σημίτης.
Είναι θλιβερό κάποιος στη δύση της ζωής του, ο Κώστας Σημίτης είναι 82 ετών, να υποστηρίζει τέτοια αναίσχυντα πράγματα.
Αλλά τελικά, από ό,τι φαίνεται, είναι και χαρακτηριστικό του πόσο αμετανόητος και συνάμα αφοσιωμένος είναι εκεί όπου ετάχθη.


 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...