Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Φωτιά στα... κόκκινα.




Τη στιγμή που η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και η ΕΕ υποτίθεται την καταδικάζει, προσφέρει απλόχερα στην Τουρκία άλλη μία ενίσχυση της ναυτική δύναμης.
Αυτό είναι δείγμα των «στοχευμένων μέτρων» κατά της Τουρκίας, και αφορά την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για παράδοση εννέα υπερσύγχρονων σκαφών στην τουρκική Ακτοφυλακή.
Η ολλανδική Damen ανακοίνωσε πρόσφατα την πώληση εννέα σκαφών διάσωσης Damen SAR 1906 στην τουρκική Ακτοφυλακή.
 Η συμφωνία για την προμήθεια των σκαφών υπογράφηκε στα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Άγκυρα, ενώ η ναυπήγηση των σκαφών θα γίνει στο ναυπηγείο που διατηρεί στην Αντάλεια (Αττάλεια) της Τουρκίας.
Η Τουρκική Ακτοφυλακή, που υποτίθεται ότι επιτηρεί τις τουρκικές ακτές προκειμένου να εμποδίζει την αποστολή χιλιάδων ψυχών με λαστιχόβαρκες στα ελληνικά νησιά, παρέλαβε έξι σκάφη αυτού του τύπου μέσα στο 2017, μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας του 2016.
Τα σκάφη SAR 1906, διαθέτουν καρίνα κατασκευασμένη από αλουμίνιο και υπερκατασκευή από σύνθετα υλικά. Η μέγιστη ταχύτητα πλεύσης που μπορούν να αναπτύξουν, ανέρχεται σε 33 κόμβους και η ακτίνα τους φτάνει τα 300 περίπου ναυτικά μίλια.
Αυτά να ληφθούν υπόψιν από όσους θεωρούν ότι η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να προστατεύσει τα ελληνικά νησιά και την ελληνική επικράτεια, είτε από την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών, είτε από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Η ελληνική πολιτική ηγεσία φυσικά δεν έθεσε το θέμα και αρκείται στα «λόγια του αέρα» των Ευρωπαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...