Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Δεν προλαβαίνουμε να υποδεχόμαστε επενδυτές.


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αφίξεις λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Κάθε μέρα καταφθάνουν δεκάδες στην Αλεξανδρούπολη με κάθε τρόπο, φορτηγά, αυτοκίνητα, φουσκωτές βάρκες.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η χθεσινή εικόνα από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όταν εκατοντάδες λαθρομετανάστες έφθασαν με σκάφος του λιμενικού στο λιμάνι της πόλης. Περισσότεροι από 150 πέρασαν την νύχτα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Άνοιξαν και πάλι όπως φαίνεται οι λαθρομεταναστευτικοί δρόμοι στο Αιγαίο με τους δουλεμπόρους να στέλνουν γεμάτες βάρκες στα νησιά. Ενδεικτικό είναι πως από τις 20 Μαΐου μέχρι και τις 23 Ιουνίου έφτασαν στην Ελλάδα 3.833 λαθρομετανάστες, ενώ πέρυσι είχαν καταγραφεί 2.329 αφίξεις.
Από τις 10 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή, η Λέσβος δέχτηκε την πλειοψηφία των αφίξεων και για την ακρίβεια 681 αφίξεις, ενώ στα Δωδεκάνησα έφτασαν 389 άτομα, στη Σάμο 282 άτομα και στην Χίο 211. Κατά μέσο όρο την προηγούμενη εβδομάδα έφτασαν στην Ελλάδα 134, όταν την εβδομάδα 10-16 Ιούνη υπήρχαν 90 αφίξεις ημερησίως. Το Λιμενικό Σώμα, όλο το Μάιο προχώρησε σε 2.897 «διασώσεις»  λαθρομεταναστών, σε 92 περιστατικά, ενώ συνέλαβε 7 διακινητές και κατάσχεσε 22 σκάφη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...