Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Τσοντάρισαν με 400 εκατομμύρια τις «κούφιες» τράπεζες.



Με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΚΤ μας ενημέρωσε πως οι Ελληνικές τράπεζες αυξήσανε την ρευστότητα τους από τον μηχανισμό ELA κατά 400 εκατομμύρια.. Ητοι σημαίνει πως αδειάσανε τα ταμεία των τραπεζών από ρευστό και πως η επιβολή πιο αυστηρών όρων στα capital controls είναι θέμα χρόνου.. Το κούρεμα καταθέσεων θα είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο που θα δούμε το επόμενο διάστημα.. ετοιμαστείτε για το μεγάλο bail in.
Δείτε και το σχετικό δελτίο τύπου της ΕΚΤ
23/03/2017 – Παροχή έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες (ELA)
Στις 22 Μαρτίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 46,6 δισεκ. ευρώ έως και την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η αύξηση του ανώτατου ορίου κατά 0,4 δισεκ. ευρώ αντανακλά εξελίξεις στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

Δηλαδή δεν υπήρχε σάλιο. Ούτε για…. σάντουιτς. Εάν μαζευτούν πεντεξη κουλουράδες να κάνουν μια τράπεζα, θα έχει πιο πολλά λεφτά.

 Οι τράπεζες οδήγησαν τους δανειολήπτες στη γενικευμένη στάση πληρωμών, που σήμερα δικαίως λειτουργεί εκδικητικά εναντίον τους, αφού όλοι πλέον οι Έλληνες, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, συσπειρώνουμε στο πρόσωπο του τραπεζικού μας συστήματος τη γενικευμένη οργή και το μίσος μας κατά των θαλασσοδανεισμένων νταβατζήδων του πολιτικού συστήματος, των ΜΜΕ και της επιχειρηματικής διαπλοκής, αλλά και κατά των Βρυξελλών και των δανειστών, που τους κρατούν ακόμα στη ζωή με την απάτη των μνημονίων και της δήθεν διάσωσης των ελληνικών τραπεζών !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...