Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

O Τσίπρας θέλει να γίνει …Μπελογιάννης. Άντε να τελειώνουμε με δαύτον.



Ο Τσίπρας βρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης ….«Νίκος Μπελογιάννης», στην Αμαλιάδα. Οι αγάπες δεν κρύβονται.
Εμφανίστηκε κρατώντας ένα κόκκινο γαρύφαλλο, σήμα κατατεθέν του Νίκου Μπελογιάννη, ο οποίος έμεινε στην ιστορία ως «ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο έξω από το πατρικό σπίτι του Μπελογιαννη ενώ ακολούθησε ομιλία του Τσίπρα .
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο Τσίπρας ξεναγήθηκε στο σπίτι του Νίκου Μπελογιάννη, μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας του έδωσε πληροφορίες μέσα στο Μουσείο, σχετικά με το όπλο του Ν. Μπελογιάννη που εκτίθεται στον χώρο.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πρόσφερε στη συλλογή τα γάντια του Νίκου Μπελογιάννη, τη θήκη του όπλου του, αλλά και το ίδιο το όπλο του, ένα πιστόλι Walther του 1938, που το είχε ως πολιτικός επίτροπος, όπως ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ.

Το πήραν κατά την Κατοχή από κάποιον Γερμανό και το είχε στον Δημοκρατικό Στρατό ως πολιτικός επίτροπος, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο Τσίπρας ρώτησε τον γγ του ΚΚΕ, πώς βρέθηκε το όπλο στα χέρια του ΚΚΕ. «Είναι ολόκληρη ιστορία. Το κρύβανε οι αγωνιστές και γι' αυτό δεν πρέπει ποτέ να χαθεί. Το έκρυβαν πολλοί άνθρωποι. Και δεν έκρυβαν μόνο όπλα, έκρυβαν χαρτιά, προσωπικά στοιχεία. Με κινδύνους τεράστιους για τη ζωή τους, πόσο μάλλον αν μιλάμε για όπλα, εκτελούνταν», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...