Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Συνεχίζετε το θρίλερ με την απαγωγή του Λεμπιδάκη



H απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη  συγκλονίζει τη Κρήτη και παρουσιάζει αρκετά κοινά στοιχεία με εκείνη του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι ένας εκ των δύο γιών του Γιάννη Λεμπιδάκη, ιδρυτή της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης και της Παγκρήτιας Τράπεζας.
Τα  ίχνη του έχουν χαθεί τις τελευταίες ώρες και οι αστυνομικές αρχές να εξετάζουν το σενάριο να έπεσε θύμα απαγωγής από αγνώστους  δραστες ενώ κινείτο με το αυτοκίνητο του.
Σε μια καλά στημένη επιχείρηση που σχεδιαζόταν εδώ και μήνες από ... σκληρούς επαγγελματίες παραπέμπουν τα πρώτα στοιχεία της απαγωγής του γνωστού Κρητικού επιχειρηματία που από χτες το απόγευμα συγκλονίζει το νησί αλλά και ολόκληρη τη χώρα.  
Το γεγονός και μόνο ότι τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν στην απαγωγή και στη συνέχεια έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους είχαν κλαπεί από το 2016 δείχνει ότι σχεδίαζαν για μήνες το εγχείρημά τους. Πιο συγκεκριμένα το ένα εκ των δυο αυτοκινήτων είχε κλαπεί το Δεκέμβρη του 2016 από το Ηράκλειο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις αστυνομίας οι δράστες γνωρίζουν καλά πως να διαχειριστούν την υπόθεση ενώ εικάζεται πως ως επαγγελματίες θα τηρήσουν τη συμφωνία που θα επιτύχουν.
Οι δράστες - τουλάχιστον τρεις στον αριθμό - είχαν στήσει καρτέρι στην περιοχή των Καλεσσών , στον επιχειρηματία κι όταν πλησίασε με το αυτοκίνητο του τον αιφνιδίασαν και αφού τον χτύπησαν με δύναμη , τον ακινητοποίησαν και τον άρπαξαν πιθανότατα με την απειλή όπλου. Μάλιστα είχαν στη διάθεση τους δυο κλεμμένα αυτοκίνητα  ένα 4χ4, και μία BMW. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και σε περιοχή κοντά στο ΠΑΓΝΗ εγκατέλειψαν τα δυο αυτοκίνητα και τους έβαλαν φωτιά. Οι ίδιοι μαζί με τον επιχειρηματία επιβιβάστηκαν σε ένα τρίτο όχημα και εξαφανίστηκαν.
 Η αστυνομία ερευνά πολύ προσεκτικά τον τρόπο της σύγκρουσης των οχημάτων στα Καλέσα εκεί όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο του επιχειρηματία.
Συγκεκριμένα αναλύει τα δεδομένα αναφορικά με τα χτυπήματα μπροστά από τον αριστερό τροχό του πολυτελούς αυτοκινήτου ,στο καπό της μηχανής αλλά και στο μπροστινό μέρος του παρμπρίζ όπου υπάρχουν πλήγματα με βαρύ αντικείμενο κατά πιθανότητα με βαριοπούλα χωρίς να αφήνει «απέξω» και το σπασμένο αριστερό τζάμι του οδηγού
Το αυτοκίνητο όταν το εντόπισαν είχε ανοιχτές τις δύο μπροστινές πόρτες άρα ένα πιθανό σενάριο είναι ότι αφού τον εγκλώβισαν προφανώς ένοπλοι προσπάθησαν να σπάσουν σημεία του αυτοκίνητου για να μπουν μέσα και τελικά το κατάφερνα απλό την πλευρά του οδηγού.
Υπάρχει ένα ακόμη τουλάχιστον αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν και ένα ακόμη ΙΧ που πρέπει να παρακολουθούσε τις κινήσεις του επιχειρηματία και των δραστών. Συνολικά δηλαδή μιλάμε για «επιχείρηση απαγωγής» με τέσσερα αυτοκίνητα.
Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες ,προφανώς και πρέπει να το σχεδίαζαν καλά για αρκετό χρονικό διάστημα παρακολουθώντας τις κινήσεις του 54χρονου επιχειρηματία αλλά και το πρόγραμμα του.
Ενός ανθρώπου με ιδιαιτέρως χαμηλό προφίλ που διατηρεί ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια και δίχως να έχει λάβει ποτέ ιδιαίτερα μέτρα ασφάλειας, οι δράστες επέλεξαν στοχευμένα να χτυπήσουν ημέρα ώρα και σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...