Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Εδώ… Τρομο-Λονδινο.




To είπε ο Ερντογαν ….κανένας ευρωπαίος δεν θα μπορεί να περπατήσει με ασφάλεια.
Ένα χρόνο, μέρα με την ημέρα, μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, το Λονδίνο ένιωσε ξανά την ανάσα του τρόμου με την επίθεση ενός άνδρα οπλισμένου με μαχαίρι στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, στην πύλη του βρετανικού κοινοβουλίου.

Ένας άνδρας ασιατικής καταγωγής Βρετανός πολίτης που οδηγούσε αυτοκίνητο, τύπου SUV, ανέβηκε το πεζοδρόμιο της γέφυρας του Γουεστμίνστερ.  Ο οδηγός εξήλθε του οχήματός του και έτρεξε προς την πύλη του Κοινοβουλίου, κρατώντας ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 8 ιντσών. Κατάφερε να μαχαιρώσει έναν αστυφύλακα πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των ανδρών ασφαλείας που τον έστειλαν να βρει τις 72 παρθένες. .
Αμέσως σήμανε κόκκινος συναγερμός και αποκλείστηκε η περίμετρος γύρω από τη βρετανική Βουλή. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι βρισκόταν εντός του κοινοβουλίου και φυγαδεύτηκε αμέσως, ενώ όλοι οι βουλευτές και οι διοικητικοί υπάλληλοι διετάχθη να μείνουν εντός του κτηρίου.

Παράλληλα η Scotland Yard έδωσε διαταγή να κλείσουν πάραυτα οι γειτονικοί σταθμοί του μετρό.
Την ίδια ώρα που σήμανε ο γενικός συναγερμός, στο πεζοδρόμιο της γέφυρας κείτονταν τουλάχιστον 12 τραυματίες εκ των οποίων και μία γυναίκα, η οποία εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Νεκρός όμως είναι και ο αστυνομικός που μαχαιρώθηκε στην πύλη του Κοινοβουλίου, όπως ανέφερε το BBC.
 Επίσης νεκρός, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται να είναι και ο δράστης της επίθεσης, του οποίου τα στοιχεία εξακολουθούν να είναι άγνωστα. Ωστόσο νεότερες αναφορές επιμένουν πως ο δράστης τραυματίστηκε, αλλά είναι ζωντανός και πως είναι ασιατικής καταγωγής Βρετανός πολίτης , ηλικίας 40 ετών.

Επιπρόσθετα, ορισμένοι ρεπόρτερ βρετανικών μέσων ενημέρωσης επιμένουν πως στο όχημα τύπου SUV επέβαιναν δύο άτομα και όχι μόνον ο δράστης. Αυτή η τελευταία πληροφορία παραμένει ανεπιβεβαίωτη.

Άλλες πηγές ανέφεραν ότι υπήρξαν δύο διαφορετικά οχήματα που πραγματοποίησαν την επίθεση (γέφυρα και πύλη κοινοβουλίου), αλλά αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε.
Αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης; τουλάχιστον 20  άτομα και τέσσερις νεκρούς .

Oμως σοκάρουν και οι φωτογραφίες που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας από τις πρώτες στιγμές.  
Άνθρωποι πεσμένοι στο έδαφος να αιμορραγούν, άλλοι να τρέχουν πανικόβλητοι στη γέφυρα του Westminster και άλλοι να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματισμένους.

Ασθενοφόρα έσπευσαν στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, κοντά στη Βουλή. Η αστυνομία απομάκρυνε το πλήθος από τη γέφυρα τονίζοντας πως η τοποθεσία «δεν είναι ασφαλής».

Το συμβάν στο Λονδίνο εκτυλίχθηκε έναν χρόνο μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Η Βρετανία βρισκόταν ήδη στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο της κλίμακας συναγερμού των αρχών.


Τον Μάιο του 2013, πάλι δύο βρετανοί ισλαμιστές μαχαίρωσαν έναν στρατιώτη, το Λι Ρίγκμπι, σε έναν δρόμο του νοτιοδυτικού Λονδίνου. Τον Ιούλιο του 2005, τέσσερις βρετανοί ισλαμιστές σκότωσαν 52 ανθρώπους σε επιθέσεις στο σύστημα μαζικών μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας. Αυτή ήταν η χειρότερη επίθεση στο Λονδίνο εν καιρώ ειρήνης.













Βρετανός υπήκοος και γνωστός στις Αρχές ήταν σύμφωνα με με τη ιταλική La Stampa ο άνδρας πίσω από την επίθεση στο βρετανικό κοινοβούλιο. 
Ο Αμπού Ιζαντίν (ο οποίος γεννήθηκε ως Τρέβορ Μπρουκς  από Τζαμαικανούς γονείς), ήταν Βρετανός υπήκοος που γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1975 στο Hackney του Ανατολικού Λονδίνου.
Ασπάστηκε το Ισλάμ στην αρχή της δεκαετίας του 1990, ενώ επισκέφθηκε το Πακιστάν για μια σειρά διαλέξεων πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Είχε χαρακτηρίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν γίνει στο Λονδίνο το 2005 “αξιέπαινες”, ενώ είχε δηλώσει ανοιχτά πως ήθελε να πεθάνει ως βομβιστής αυτοκτονίας.
Είχε συλληφθεί πολλές φορές με την κατηγορία της υποκίνησης τρομοκρατίας, ωστόσο στις 22/3 κατάφερε να αφαιρέσει τη ζωή 3 ανθρώπων, μετά την τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε στο Λονδίνο.
Είχε μιλήσει μάλιστα πολλές φορές ως Ισλαμιστής ιεροκήρυκας σε πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα, ενώ διατηρούσε και προσωπικό λογαριασμό στο Youtube.
Αν επιβεβαιωθεί ότι όντως είναι αυτός ο δράστης τότε η επίθεση αποκτά άλλη τροπή, καθώς ενισχύεται το σενάριο  του μοναχικού λύκου που θέλει πολλούς τρομοκράτες να  βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη και περιμένουν να χτυπήσουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο θα έχουμε και εδώ πακιστανικής καταγωγής Έλληνες Πολίτες .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...