Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Οι αλυσίδες μας έλλειπαν .



Ότι η μόνη σωτηρία για την Ελλάδα είναι να αποχωρήσει από το ευρώ και την ΕΕ αναφέρει εκτενής ανάλυση του αμερικανικού «Gatestone Institute International Policy Council» το οποίο είναι ένα υπερσυντηρητικό Think Tank προσκείμενο στους κύκλους της κυβέρνησης Ν.Τραμπ, αλλιώς όπως αναφέρει οι Γερμανοί θα ωθήσουν τον Α.Τσίπρα σε παραίτηση και η επόμενη κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να επικαλεστεί το άρθρο 48 του Συντάγματος για να αντιμετωπίσει τις εξεγέρσεις των Ελλήνων πολιτών!
 «Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας δεν είναι άνθρωπος με κακές προθέσεις και προσπαθεί εντός των ορίων που οι δανειστές του αφήνουν να διαπραγματευτεί όσο σκληρά γίνεται για την χώρα του. Ξέρει πολύ καλά ότι η Ελλάδα για να επιβιώσει πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ και την ΕΕ. Γνωρίζει επίσης όπως και ο ελληνικός λαός, ότι η ελληνική Ιστορία, οι ελληνικές αξίες και η ελληνική Γεωπολιτική πάντα βρίσκονται κοντά στις ναυτικές δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία. Η Ελλάδα ουδέποτε μπόρεσε να συνδεθεί με τις ηπειρωτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις».
Μια ναυτική δύναμη συνεργάζεται άριστα με μια ηπειρωτική διότι η μια εξυπηρετεί τα συμφέροντα της άλλης. Με τους Γερμανούς δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια γεωπολιτική συνεργασία διότι η νοοτροπία τους είναι πάντα να βλέπουν τους άλλους ως επέκταση του «ζωτικού» τους χώρου, εν ολίγοις τους θεωρούν ένα είδος «υπηρετών» κάτι που το αποδεικνύουν απέναντι στην Ελλάδα στα χρόνια των Μνημονίων
 Με την Ρωσία αντίθετα υπάρχει ο πανίσχυρος δεσμός της Ορθοδοξίας και θα είναι αποδεκτή η συνεργασία αυτή από την πολύ μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η ηπειρωτική χώρα χρειάζεται την ναυτική δύναμη για να βρει εμπορικές και οικονομικές διεξόδους στα «θερμά» νερά
 Το ίδρυμα όμως αναφέρει και κάτι άλλο πολύ σημαντικό:

«... Την ίδια στιγμή ο αγαπημένος στόχος των ελληνικών ΜΜΕ είναι ο πρόεδρος Ν.Τραμπ και ο ειρηνική και αληθινά δημοκρατική πολιτική επανάσταση που τον έφερε στην εξουσία.»
 Δηλαδή η κυβέρνηση Ν.Τραμπ έχει πλήρη γνώση ότι στην Ελλάδα ως προς αυτήν επικρατεί ένα εχθρικό κατεστημένο. Αυτό δεν είναι καλό για τα ελληνικά συμφέροντα και θα πρέπει το ελληνικό πολιτικό σύστημα να το κατανοήσει άμεσα. Δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία σύγκριση ανάμεσα στα μεγέθη των ΗΠΑ και της Γερμανίας για να επιλέγει κάποιος το «άρμα» της δεύτερης. Η διαφορά είναι χαοτική υπέρ των ΗΠΑ.
 Το ίδρυμα όμως βλέπει ότι εάν τελικώς συνεχίσει ο Α.Τσίπρας στην ίδια πορεία, χωρίς να έρθει σε ρήξη με τους δανειστές τότε κινδυνεύει ο ίδιος με αναγκαστική παραίτηση από τους Γερμανούς και η χώρα να εισέλθει σε μια περίοδο ταραχών που θα έχει ως κατάληξη την επιβολή ενός έκτακτου στρατιωτικού νόμου.
 «Η φτώχεια, η εγκληματικότητα, η διαφθορά, η παράνομη μετανάστευση και η απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος συνδέονται άμεσα με το άρθρο 48 του ελληνικού Συντάγματος. Αυτό το άρθρο καθορίζει πότε η κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών και πότε μπορεί να ενεργοποιηθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κατόπιν ταραχών, πολιορκίας ή κτυπημάτων εσωτερικών εχθρών»
 Με περισσότερους φόρους , με περισσότερες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς και με την Τουρκία να στέλνει μετανάστες στην Ελλάδα δεν μπορεί η χώρα να κυβερνηθεί χωρίς η κυβέρνηση να κηρύξει στρατιωτικό νόμο για να επιβάλλει τις πολιτικές της στον πληθυσμό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό.
 Ένα πιθανό σενάριο είναι ότι οι Γερμανοί θα αναγκάσουν τον Τσίπρα να παραιτηθεί και να πάει σε εκλογές. Εάν αυτό γίνει τότε τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα κερδίσουν τις εκλογές αλλά για να ανταπεξέλθουν ενάντια στον θυμό των αριστερών και των Ελλήνων πολιτών που θα πρέπει να πληρώσουν ακόμα περισσότερους φόρους όπως οι Γερμανοί ζητάνε, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
 Άλλο σενάριο είναι ότι η ΕΕ θα αναγκάσει τον Τσίπρα να συνεργαστεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να δημιουργηθεί μια οικουμενική κυβέρνηση που θα επιβάλλει όλους του νέους φόρους και τις περικοπές στις συντάξεις.
 Τότε όλοι επαναστατημένοι πολίτες θα εξεγερθούν κατά του πολιτικού συστήματος και θα μεταφέρουν τις συγκρούσεις όχι στην Βουλή αλλά στους δρόμους»
 Το ίδρυμα εκφράζει τις απόψεις της κυβέρνησης Ν.Τραμπ. Ο Ν.Τραμπ έχει εκφραστεί κατά της ΕΕ και του ευρώ και έχει δηλώσει ότι με την κάθε ευρωπαϊκή χώρα ξεχωριστά θα προχωρήσει σε διμερείς συμφωνίες.
 Αξίζει να σημειώσουμε την δήλωση του υποψήφιου Αμερικανού πρεσβευτή στην ΕΕ, Τ.Μάλοχ σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου εάν βλέπει θετικά ένα trade deal με την ΕΕ.
 «Όχι βέβαια αφού στο κοντινό μέλλον δεν θα υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση όπως την ξέρουμε σήμερα. Trade deals ξεχωριστά με χώρες που σήμερα είναι μέλη μπορεί να γίνουν. σε 18 μήνες δεν θα υπάρχει το Ευρώ ως νόμισμα.»
 Μπορεί η κυβέρνηση Μ.Ομπάμα να ήταν υπέρ των υπερεθνικών οργανισμών τύπου ΕΕ αλλά το αφεντικό στον Λευκό Οίκο και δεν κρύβει την απέχθειά του απέναντι στις Βρυξέλλες

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Του εστειλαν το μηνυμα του Τσιπρα οι Αμερικανοι. Ειχαν φτιαξει προσφατα και μια ταινια περιπετειας με καταστροφες και εξεγερσεις στην ..... Αθηνα, ειχα δει ενα μικρο αποσπασμα στο youtube, σαν να του (μας) λενε δειτε τι σας περιμενει......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...