Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ότι είναι ο λόγος του, είναι και ο κώλος του.



Την απειλή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου περί παραίτησης και καταψήφισης των μέτρων αποκάλυψε τότε η εφημερίδα «Τα Νέα».
Όπως ανέφερε η εφημερίδα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην προ Ουάσιγκτον φάση της διαπραγμάτευσης έβαλε στους δανειστές και προσωπικό βέτο για αφορολόγητο.
«Αν πέσει κάτω από τα 9.100 ευρώ το αφορολόγητο εγώ θα πάω στο Μαξίμου και θα παραιτηθώ στον Τσίπρα. Μετά θα πάω στη Βουλή και θα καταψηφίσω», φαίνεται να είπε, κοιτάζοντας επίμονα τη Βελκουλέσκου.
Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, η απειλή παραίτησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου ...κατατέθηκε στην Ουάσιγκτον και μάλιστα μπροστά στα στελέχη του ΔΝΤ. Κατά την διάρκεια των συνομιλιών που είχε ο υπουργός Οικονομικών με τα στελέχη του ΔΝΤ στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ η Τσακαλώτου  βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τα μέτρα – κάβα ύψους 3,5 δισ.ευρώ. Στο σημείο κατά το οποίο τα στελέχη του ΔΝΤ ζητούσαν να ψηφιστούν τα μέτρα μαζί με το πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ είπε:
«Δεν συμφωνώ. Δεν μπορώ να εισηγηθώ τέτοια μέτρα. Είναι προτιμότερο να παραιτηθώ από το να προτείνω την ψήφιση αυτών των μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...