Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ερευνούν για το «λίπος την καμήλας».



Στο στόχαστρο του «μεγάλου αδελφού» κατά της φοροδιαφυγής 1,2 εκατ. ΑΦΜ με καταθέσεις ανω των 300.000 ευρώ.
Τα ονόματα βρίσκονται σε 65 cd .
Με ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα με χαρακτηριστικά «μεγάλου αδελφού» φιλοδοξεί το υπουργείο Οικονομικών να αποκαλύψει εστίες φοροδιαφυγής.

Το ειδικό λογισμικό που θα παρουσιαστεί σήμερα θα ελέγχει και θα συγκρίνει τις προσαυξήσεις στις καταθέσεις με τα δηλωθέντα στην εφορία εισοδήματα.

Σε πρώτη φάση στο στόχαστρο θα μπουν 1,2 εκατ. ΑΦΜ που βρίσκονται σε 65 cd που έχει το υπουργείο Οικονομικών με τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την Καθημερινή, να μπορούν να βγαίνουν μέσα ακόμα και σε δύο ημέρες.

Αυτό που μπορεί να κάνει το νέο σύστημα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι να ξεκαθαρίζει τις πρωτογενείς εγγραφές από τις επανακαταθέσεις.

Οι ελεγκτές μέσω της εφαρμογής αυτοματοποιημένου ελέγχου προσαύξησης περιουσίας θα αντλούν:

1. Τα πρωτογενή δεδομένα που απέστειλαν τα πιστωτικά ιδρύματα σε ενιαίο κωδικολόγιο το οποίο δημιουργήθηκε από στελέχη της ΑΑΔΕ σε συνεργασία με τα πιστωτικά ιδρύματα

2. Τα δηλωθέντα εισοδήματα του εκάστοτε ελεγχόμενου για την περίοδο που ελέγχεται ώστε όλα αυτά να μπαίνουν σε μια αυτοματοποιημένη επεξεργασία των δεδομένων.

Εάν δεν πληρεί τα κριτήρια θα δέχεται κατ΄οικον την επίσκεψη του «Γερμανού» Ελεγκτή με κλητήρες προς περαιτέρω έρευνα στα στρώματα  και κατάσχεση.
Επίσης κάποιοι που νομίζουν πως έχουν καταθέσεις στην τράπεζα ίσως πέσουν από τα σύννεφα, εάν δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν πλήρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...