Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Που ήθελες ρε κόπανε να τα τρώγαμε; Στα «coffee shop» του Άμστερνταμ



Την οργή πολλών ευρωβουλευτών προκάλεσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, απαντώντας σε ερωτήσεις στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, όταν αρνήθηκε να πάρει πίσω τον ισχυρισμό του ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου ξόδεψαν τα χρήματά τους “σε ποτά και γυναίκες”.
Όπως αναφέρει ο ισπανικός Τύπος, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung o πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε μεταξύ άλλων: “Στη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του Βορρά έχουν δείξει αλληλεγγύη προς τις χώρες που επηρεάστηκαν από την κρίση. Ως σοσιαλδημοκράτης, αποδίδω ιδιαίτερη σημασία στην αλληλεγγύη. [Όμως] πρέπει να έχεις και υποχρεώσεις. Δεν μπορείς να σπαταλάς όλα σου τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητάς βοήθεια”.
Όταν κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στην επιτροπή ένας ευρωβουλευτής του διάβασε τη δήλωση αυτή και τον ρώτησε αν θα ήθελε να ζητήσει συγγνώμη, η απάντηση του Ντάισελμπλουμ ήταν: “Όχι, φυσικά και όχι. Και δε χρειάζεται να μου διαβάζετε τη δήλωσή μου, γιατί γνωρίζω τη δήλωσή μου, βγήκε από αυτό το στόμα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...