Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Και σου΄φτιαξε ένα… θυροειδή, να γλύφεις τους ..όζους σου.



Είναι γνωστό ότι πριν λίγο καιρό διέφυγε ακτινοβολία σε όλη την ΕΕ (βλέπετε το χάρτη), που διέρρευσε ότι προήλθε από κάποιο συμβάν στη Ρωσία. Αυτό που ανιχνεύτηκε ήταν ραδιενεργό ιώδιο του οποίου ο χρόνος ημιζωής είναι λίγες μέρες όπως είπαν. Το πρόβλημα αυτό δεν είναι απλό και ο τρόπος που συζητήθηκε και εκτονώθηκε δεν πρέπει να θεωρείται ως λήξαν.
Πρέπει κανένας να σκεφτεί τί άλλα ραδιενεργά στοιχεία κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη, που λόγω και του καιρού έφτασαν και στην Ελλάδα. Το άλλο θέμα αφορά την επίδραση της ακτινοβολίας στο σιτάρι, το τρίτο θέμα αφορά αν η Ελλάδα εισάγει Ρωσικό σιτάρι και τέλος αν γίνονται σωστές μετρήσεις στην Ελληνική ύπαιθρο π.χ. στη Θράκη και στη Μακεδονία.
Η Τουρκία πάντως σταμάτησε ξαφνικά την εισαγωγή σταριού από τη Ρωσία, στην οποία υπήρχε συμβάν από την ραδιενέργεια που διέρρευσε σε όλη την Ευρώπη
Το θέμα πάντως χάθηκε μυστηριωδώς ενώ βγήκαν κάποιες …καθησυχαστικές ανακοινώσεις


Παραμένει το μυστήριο της προέλευσης της ραδιενεργής ακτινοβολίας που ειχε εξαπλωθεί σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, με τους εμπειρογνώμονες να μην έχουν εντοπίσει ακόμη την αιτία.
Το ραδιενεργό ιώδιο-131 εντοπίστηκε για πρώτη φορά πάνω από τα σύνορα Νορβηγίας-Ρωσίας τον Ιανουάριο, στη συνέχεια βρέθηκε και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Υπάρχουν κάποιες αβάσιμες φήμες ότι προέρχονται από πυρηνικές δοκιμές της Ρωσίας, αξιωματούχοι λένε ότι είναι πιο πιθανό είναι να συνδέεται με κάποιο φαρμακευτικό ατύχημα, όπως μετέδωσε το sciencealert.
Ενώ η ακτινοβολία ανιχνεύθηκε πρώτα τον Ιανουάριο στην Νορβηγία, αξιωματούχοι στη Φινλανδία και τη Γαλλία.  Ανιχνεύθηκε κατόπιν στην Φινλανδία, την Πολωνία, την Τσεχία (Τσεχική Δημοκρατία), τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία.
Όταν ρωτήθηκαν οι Νορβηγοί γιατί δεν έδωσαν κάποια πληροφορία όταν εκεί ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά το ραδιενεργό νέφος, ο Astrid Liland από τη Νορβηγική Αρχή Προστασίας Ακτινοβολίας είπε στο barentsobserver: «Οι μετρήσεις στο Svanhovd τον Ιανουάριο ήταν πολύ χαμηλές. Οι ίδιες μετρήσεις έγιναν και στις γειτονικές χώρες, όπως την Φινλανδία. Τα επίπεδα δεν εγείρουν κάποια ανησυχία για τον άνθρωπο ή το περιβάλλον.
Όμως οι μετρήσεις μόνο χαμηλές δεν ήταν όπως βλέπετε στην Φώτο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το σιταρι το εισαγουμε απο Ουκρανια ακομη χειροτερα δηλαδη, δεν εχουμε παρε δωσε με τους Ρωσσους λογω του Ευρωπαικου εμπαργκο, το δικο μας το σκληρο σιταρι το αγοραζουν οι Γερμανοι.

Στις 9 Φεβρουαριου θυμαμαι και εψαξα και το βρηκα ειχαμε διαρροη απο Γαλλικο πυρηνικο εργοστασιο.

Συναγερμός στην Γαλλία: Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο
Εκρηξη σημειώθηκε στο πυρηνικό εργοστάσιο της Flamanville στην Γαλλία σήμερα το πρωί περίπου 11 ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ouest France", δεν υπάρχουν σοβαρά τραυματίες αλλά πέντε άνθρωποι έχουν εισπνεύσει τοξικά αέρια.

Οι πυροσβέστες κάνουν λόγο για έκρηξη, ενώ πυρκαγιά έχει ξεσπάσει εκτός του πυρηνικού τομέα.

Ο κίνδυνος διαρροής πυρηνικής ενέργειας απομακρύνεται, σύμφωνα με τις γαλλικές αστυνομικές αρχές.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο της μονάδας παραγωγής ενέργειας, ενώ το ειδικό σχέδιο παρέμβασης δεν έχει ενεργοποιηθεί, επειδή δεν τέθηκε πυρηνικός κίνδυνος. Για προληπτικούς λόγους, η παραγωγή του αντιδραστήρα 1 έχει διακοπεί, όμως ο δεύτερος αντιδραστήρας εξακολουθεί να λειτουργεί.

http://www.protothema.gr/world/article/652868/sunagermos-stin-gallia-ekrixi-se-puriniko-ergostasio/

Τους πιστευεις οτι η διαρροη ηταν απο τη Ρωσσικη πλευρα; Αυτοι οπως θελουν αντιστρεφουν τα γεγονοτα. Εμαθες κατι περισσοτερο για το πυρηνικο ατυχημα της Γαλλιας;
Δεν υπηρξε καμμια αλλη ενημερωση απο την αρχικη. Κουκουλωθηκε και περασε στη ληθη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...