Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Τι ήθελε; να τα βάλει με τους Εβραίους;



Την παραίτησή της υπέβαλε ανώτερος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών ύστερα από πιέσεις του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες να αποσύρει την έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα με θέμα την προσπάθεια εξαφάνισης των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς. Δείτε την έκθεση του ΟΗΕ σχετικά μετις πρακτικές των Ισραηλινών απέναντι στους Παλαιστίνιους. Η Rima Khalaf, η επικεφαλής της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για τη Δυτική Ασία (ESCWA), η οποία δημοσίευσε την έκθεση, ανακοίνωσε την παραίτησή της σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το
reuters η Khalaf  πήρε την απόφαση «έπειτα από αυτό που περιέγραψε ως πίεση από το Γενικό Γραμματέα, να αποσύρει μια έκθεση η οποία κατηγορεί το Ισραήλ για επιβολή "άπαρτχάιντ" κατά των Παλαιστινίων. «Παραιτήθηκα επειδή είναι καθήκον μου να μην αποκρύψω ένα έγκλημα, και υποστηρίζω όλα τα συμπεράσματα της έκθεσης», δήλωσε η ίδια.

Η αναφορά της Khalaf  καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «το Ισραήλ έχει δημιουργήσει ένα καθεστώς φυλετικού διαχωρισμού που κυριαρχεί τον παλαιστινιακό λαό στο σύνολό του», ενώ βρίσκει «πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το Ισραήλ είναι ένοχο των πολιτικών και των πρακτικών που συνιστούν τα εγκλήματα του φυλετικού διαχωρισμού», όπως ορίζεται στο διεθνές δίκαιο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014, ο Πρέσβης του ΟΗΕ απαίτησε την απομάκρυνση της Khalaf  από τη θέση της για την κριτική των πολιτικών του Ισραήλ, της κατοχής και της εβραϊκής αποικιοκρατίας των παλαιστινιακών εδαφών σε βάρος των μουσουλμανικών και χριστιανικών κοινοτήτων.

Από την Παρασκευή, το δελτίο Τύπου που ανακοινώνει την έκθεση παρέμεινε ορατό στην ιστοσελίδα ESCWA, αλλά η σύνδεση με την ίδια την έκθεση από το δελτίο τύπου δεν λειτουργεί πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...