Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ο Κοτζιάς εξέφρασε τις σκέψεις του Τραμπ.



Σε συνέντευξη του που παραχώρησε στον εκδότη του National Interrest, J. Heilbrunn,  ο ταξιδιάρης στο Αμέρικα  υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς άφησε σαφής αιχμές για το ρόλο της Γερμανίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα!
Υποστηρίζει ότι η Γερμανία δεν επιδιώκει την ανάπτυξη, αλλά θέλει να απομυζήσει την Ελλάδα. 
Σημειώνει χαρακτηριστικά για τη Γερμανία «η δομή της εξουσίας βασίζεται στην οικονομική και όχι στην πολιτική ή τη δημοκρατική εξουσία. Έτσι, οι Γερμανοί είναι οι ισχυρότεροι. Έχουν ηγετικό ρόλο και ζητούν όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας από την Ελλάδα. Πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί εξαιτίας της συμπεριφοράς των ελίτ της».
Ο κ.Κοτζιάς σημειώνει επίσης ότι η Ελλάδα έχει πληγεί σκληρά από το προσφυγικό και καταλογίζει στην Άνγκελα Μέρκελ ότι δεν αντιλήφθηκε την έκταση του προβλήματος όταν ξέσπασε, αφού εκείνη την περίοδο ήταν επικεντρωμένη στα ζητήματα της οικονομίας.
 Η Γερμανία ανακάλυψε εκ νέου τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τις ιδέες του. Οι Γερμανοί βρήκαν στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό έναν τρόπο αυτοπροσδιορισμού. Έτσι, η σύγχρονη Γερμανία βρίσκεται σε μια ενδιαφέρουσα αντίφαση. Αγαπούν την αρχαία Ελλάδα και κατανοούν τον αντίκτυπο που είχε στο γερμανικό κράτος, ωστόσο δυσκολεύονται να κατανοήσουν τη σύγχρονη Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο, αγαπούν την Ελλάδα ... αλλά χωρίς τους Έλληνες. Θέλουν να την επισκέπτονται αλλά δεν θέλουν να ασχολούνται μαζί μας.
Σήμερα όλοι μιλούν για το πόσο καλή είναι η γερμανική οικονομία, αλλά ξεχνούν την ελάφρυνση του χρέους που είχε από τους Αμερικανούς, χάρη στην καλή θέληση της Ουάσιγκτον. Παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί διέπραξαν πολλά εγκλήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι Αμερικανοί υπήρξαν γενναιόδωροι μαζί τους αργότερα έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη.
Το ΕυρωΚοινοβούλιο δεν συμμετέχει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, με αποτέλεσμα στην πραγματικότητα να υπάρχει μια επίσημη δομή που είναι δημοκρατική και ένα άτυπο σύστημα όπου το Κοινοβούλιο δεν έχει καμία εξουσία. Η δομή της εξουσίας βασίζεται στην οικονομική και όχι στην πολιτική ή τη δημοκρατική εξουσία. Έτσι, οι Γερμανοί είναι οι ισχυρότεροι. Έχουν ηγετικό ρόλο και ζητούν όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας από την Ελλάδα. Πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί εξαιτίας της συμπεριφοράς των ελίτ της..








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...