Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Αρχίζει το Brexit: Ενεργοποιήθηκε το άρθρο 50Η βρετανική κυβέρνηση ενεργοποίησε  σήμερα το άρθρο 50 της Συνθήκη της ΕΕ, το οποίο αποτελεί την επίσημη κοινοποίηση της πρόθεσης ενός κράτους μέλους να αποχωρήσει από την Ένωση.
Από σήμερα ΕΕ και Βρετανία θα έχουν δύο χρόνια για να διαπραγματευτούν μια συμφωνία αποχώρησης. Επίσης, οι δύο πλευρές θα πρέπει να προσδιορίζουν τις μελλοντικές εμπορικές τους σχέσεις.
Με αυτή την πράξη το ρολόι άρχισε να μετράει αντίστροφα.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υπέγραψε αργά χθες το βράδυ την επιστολή με την οποία θα ξεκινήσει η διαδικασία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την επιστολή παρέλαβε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Ντόναλντ Τουσκ. 
Με την παραλαβή της επιστολής ξεκινά επίσημα η ιστορική διαδικασία της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία εντάχθηκε με επιφυλάξεις εδώ και 44 χρόνια, και ανοίγει ένας διετής κύκλος δύσκολων διαπραγματεύσεων για να λύσει τους κάβους την άνοιξη του 2019. Η διαδικασία που θα ακολουθήσει μέχρι την έκδοση του διαζυγίου είναι μακρά και οι συνέπειες πολλές. 
Το διάστημα των δύο χρόνων μπορεί να φαίνεται ικανό, αλλά πολλοί Ευρωπαίοι και Βρετανοί καταλαμβάνονται ήδη από ένα αίσθημα του επείγοντος, αφού πολλά είναι αυτά που θα αλλάξουν και δεν θα μπορούν πλέον να τα κάνουν μετά το Brexit.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...