Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Η κομπίνα με τα ανταλλακτικά- Πως μαντράδες γίνονται πλούσιοι



Είχαν τρελαθεί οι εφοριακοί μέχρι να καταλάβουν τι συμβαίνει, όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης. Έμποροι αγόραζαν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού (όσο-όσο). Τα οποία όμως εξαφανίζονταν από τα χαρτιά αφού δεν τα μεταπωλούσαν. Οι εφοριακοί έψαχναν να βρουν τι γίνεται και δεν μπορούσαν να καταλάβουν μέχρι που αποκαλύφθηκε το μυστικό. Οι έμποροι αγόραζαν ελαφρώς μεταχειρισμένα αυτοκίνητα όχι για μεταπώληση, αλλά για να τα μετατρέψουν σε ανταλλακτικά, τα οποία εν συνεχεία πωλούν μισοτιμής (από τα καινούργια), χωρίς τιμολόγια ή αποδείξεις. Ελλάς το μεγαλείο σου.

Αυτό όμως δεν είναι τίποτα μπροστά στο υπερ-φαγοπότι που γίνετε με τους σκραπάδες της απόσυρσης. Εκεί χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα. Παίρνουν για δυο έως πέντε κατοστάρικα το αμάξι για να το καταστρέψουν ,του αφαιρούν πρώτα όλα τα καλά ανταλλακτικά, τα οποία μάλιστα πολλοί τα πουλούν οι ίδιοι, αφού ανοίγουν και μαύρο μαγαζί για μεταχειρισμένα ανταλλακτικά. Μόνο από μίζα και δυναμό, πήραν τα λεφτά που έδωσαν. Όλοι έχουν γίνει πλούσιοι. Τώρα πως το κράτος επιτρέπει τέτοιες πρακτικές;
Λένε  ότι αφήνουν την παρανομία, για να γλυτώνουμε λεφτά από εισαγωγές που θα κάναμε. Έτσι τα λεφτά μένουν στην χώρα.
 Μεγαλύτερη μαλακία έχετε ακούσει;    

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λένε ότι αφήνουν την παρανομία, για να γλυτώνουμε λεφτά από εισαγωγές που θα κάναμε. Έτσι τα λεφτά μένουν στην χώρα.
Μεγαλύτερη μαλακία έχετε ακούσει;

Δεν σου θυμιζει λιγο Κούβα το τελευταιο; Με Αμερικανικα αυτοκινητα του 1960 γινονται οι μετακινησεις τους, τραμπα στη τραμπα τα μεταχειρισμενα ανταλλακτικα, αφου δεν μπορουσαν να κανουν εισαγωγες, ζουσαν το ονειρο του υπαρκτου σοσσιαλισμου.

Ανώνυμος είπε...

Λίγο πολύ όλοι είμαστε ευχαριστημενοι. Οι πελάτες αγοράζουν φθηνό ανταλλακτικό και οι έμποροι βγάζουν κάνα φράγκο για να μην κλείσουν. Σκέψου το λίγο. Αφού το νταβατζηλικι στην αγορά αυτοκινήτου κρατεί χρόνια τι να κάνεις;
Ανταλλακτικό που το πουλάνε στην Ελλάδα 400€ η αντιπροσωπία (νταβατζης) το παίρνεις 100. Έτσι το αυτοκίνητο δεν μπαίνει σε ακινησία.

Ανώνυμος είπε...

Και να ηταν μονο αυτο; Το πληρωνεις και το ζητας γνησιο ανταλλακτικο στους διαφορους συνεργειαδες και οι μαιμουδιες πανε συννεφο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...