Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Τα΄δωσε ΟΛΑ και έμεινε στον …άσσο.



Σε προκαταρκτική συμφωνία για το θέμα των εργασιακών, των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων και της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ κατέληξαν Αθήνα και δανειστές, στις …Βρυξέλλες  όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Το τηλεγράφημα του Reuters έρχεται να επιβεβαιώσει τη χθεσινή διαρροή κυβερνητικού αξιωματούχου ότι είμαστε κοντά στο να επιτευχθεί τεχνική συμφωνία (SLA) στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.
Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει το πρακτορείο, επικαλούμενο αξιωματούχους που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις, η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές συμφώνησαν όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην εργασιακή αγορά τις μειώσεις των συντάξεων και την πώληση κεντρικών μονάδων της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η προκαταρκτική συμφωνία προβλέπει τη μείωση των συντάξεων σε ποσοστό 1% του ΑΕΠ και τη μείωση του αφορολόγητου περίπου στις 6.000 ευρώ, ώστε να εξοικονομηθεί επιπλέον 1% του ΑΕΠ.
Όσον αφορά τα εργασιακά η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση του ορίου απολύσεων, ενώ οι συλλογικές διαπραγματεύσεις θα επανεκκινήσουν μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018.
Σημειωτέον πως τα μέτρα θα έρθουν πρώτα και η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους πάει για το…μέλλον.. Ειδικότερα, οι αποφάσεις για το χρέος τοποθετούνται μεταξύ του Πάσχα (το ΔΝΤ έχει την εαρινή του Σύνοδο στις 21-23 Απριλίου) και του Μαΐου (το επόμενο Eurogroup είναι στις 22 Μαΐου).

Ο Έλληνας της εποχής των μνημονίων έχει γίνει ζώο. Υποφέρει τα πάντα χωρίς να αντιδράει σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Τραίνα με κλοπιμαία περνούν δίπλα του και δεν βλέπει τίποτα. Του μιλούν από τα ΜΜΕ - απατεώνες και αυτός το απολαμβάνει….βλέποντας το τούρκικο survivor.
Θα τον φτάσουν να παίρνει τρεις και εξήντα, και θα βγάζει τον σκασμό για να μην του το κάνουν …δυο και εξήντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...